Galatasaray Başkan Adayı Duygun Yarsuvat, başkan seçildiğinde çok ağır yükler yükleneceklerini, bu ağır yüklerde radikal kararlar almaları gerektiğinde kendisinin ve yönetiminin desteklenmesini istedi.

Galatasaray Başkan Adayı Duygun Yarsuvat, seçime bir gün kala Barboros Point Otel’de yönetim kurulu üyelerini tanıttığı bir davet düzenledi. Düzenlenen davette konuşan Duygun Yarsuvat, seçimlere bir gün kaldığını belirterek, “Tüm Galatasaraylılar karar verecek. Galatasaray camiası birkaç defa normları çiğnemek suretiyle farklı bir ortama sürüklenmiştir. Galatasaray için yüklenmiş bir misyon olarak görüyorum. Bu misyon koymuş olunan kurallara bağlılık misyonudur. Galatasaray’ın örf ve adetlerinde bunlar vardır. Bu nedenlidir ki tek adayla bir seçimin yapılmasının Galatasaray camiasına uygun düşmeyeceği görüşüyle bu seçime katılma kararı aldık” dedi.

“ÖZVERİLİ BİR YÖNETİM OLARAK KARŞINIZA ÇIKIYORUZ”

Doğan boşluklardan Galatasaray’ın birçok mali ve idari sorunlarla baş başa kaldığını ifade eden Yarsuvat, “Bu idari ve mali sorunları kısa dönem içinde halledebileceğimiz ve uzun dönem içinde çözülmesi gerekenleri ayırarak arkadaşlarımla beraber projeler ürettik. Bizim yönetimimiz eğer sıfatları kullanarak açıklamak gerekirse, cesur, katılımcı, özverili bir yönetim olarak karşınıza çıkıyoruz. Ama unutmayın, yükümüz çok ağır. Bu ağır yükü ortadan kaldırmak için radikal kararlar vermek gerekir. Bu radikal kararları destekleyiniz, lütfen bize yardım ediniz ve Galatasaraylıların birlikteliklerini cümle aleme kanıtlayınız. İdari ve mali konularda mümkün olduğu kadar düze çıkabilmektir. Bunu yaparken özellikle idari konulardan ki bu mali konuları da etkileyecektir, çalışan sayısında indirim yapmak mecburiyetindeyiz. Hepiniz biliyorsunuz ki spor kulübü sadece spor üretebilir, sadece spordan para kazanabilir. Alt yapıya önem vermek suretiyle alt yapıdan gelecekleri üst yapıya çıkartmak, gene başarı göstererek, başarıları paraya çevirmek için yapacağımız idari değişikliklerin ilk basamağını teşkil eder. Spor kompleksinin 365 gün çalışacak hale getirmek istiyoruz. Bundan gelir elde edeceğimizi umut ediyoruz” diye konuştu.

“GÖREVE TALİP OLABİLİRLER”

Başkan adayı Duygun Yarsuvat, 2015 yılının Galatasaray Kulübü’nün kuruluşunun 110. yılı olduğunu hatırlatarak, “2015 yılı bunu doya doya kutlamak istiyoruz. Seçime 210 gün sonra çıkacağız. Tüzük yükümlerine uygun olarak 2015 yılının bahar ayında olağan genel kurula gideceğiz. Ben o tarihten sonra görevde değilim. Arkadaşlarım isterlerse bu göreve talip olabilirler. Galatasaray Spor Kulübü’nü hepimiz birleşerek tek yumruk başarıya götürmemizi özlüyorum. Düşünüyorum ve bunu gerçekleştirmek istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.