KAYSERİ (AA) - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Kulübü Basın Sözcüsü Kaan Savruk, oyuncuları Edinho'ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunca (PFDK) verilen 4 maçlık cezanın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunca onanmasını üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Savruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyesspor'un centilmenliğiyle adından söz ettiren bir camia olduğunu belirtti. Edinho'ya verilen 4 maçlık cezanın indirilmemesini ve ertelenmemesini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Savruk, "Erciyesspor'u düşürmek istiyorlarsa açıkça bunu yüzümüze söylesinler. Edinho'ya verilen cezada indirim ve erteleme bekliyorduk ama çıkmadı. Çok üzgünüz" diye konuştu.

"Edinho'nun bundan önce hiç cezası yok, centilmen bir oyuncu. Bu yüzden bir erteleme bekledik" diyen Savruk, "Buna rağmen Tahkim Kurulu cezayı direkt onadı. PFDK ve Tahkim Kurulu'ndaki hukukçular oraya 'hukukçu' diye oturuyor. Ben de hukukçuyum. Eğer hakkaniyet ölçüsünde bir şeyler yapılması gerekiyorsa indirmen gerekiyor demektir. Devlet memuru zaten orada yazan kanunu açıkça uygulayabilir. Hiç gerek yok ki hukukçu seçmeye. Hukukçu, varsa bir indirim, varsa bir hakkaniyet, bunu değerlendirmek adına seçilir. El insaf diyorum" ifadelerini kullandı.

PFDK tarafından kalecileri Gökhan Değirmeci'ye verilen 3 maçlık cezayı da Tahkim Kurulu'na götüreceklerini dile getiren Savruk, şunları kaydetti:

"Gökhan'ın cezası da indirilmeyecek. Takım golü atmış, orta hakem golü verdikten 1 dakika sonra iptal etmiş. Madem goldü neden daha sonra iptal ediyorsun. Bırak da bu duruma oyuncular itiraz etsin. Bu, onların emeği, itiraz etmeleri normal. Oyuncular bu işten para kazanıyor. Gaziantepspor maçında golümüzü iptal eden hakem Özgür Yankaya, iki gün sonra Kayseri'de oynanan Kayserispor-Beşiktaş maçına atanıyor. Üzülüyoruz bu durumlara, moralimiz çok bozuk."