Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Furkan Paşalı, bu yıl başladığı otomobil yarışmalarında 7 kupa birden kazanarak Türkiye’nin en genç otomobil yarışçısı oldu.

Türkiye’nin en genç otomobil yarışmacısı unvanını alan genç sürücü, ehliyetsiz olarak katıldığı otomobil yarışlarında 7 kupa alarak rekor kırdı. 17 yaşındaki Furkan Paşalı bu yıl başladığı otomobil yarışmalarında tam 7 kupa alarak, hem okulun hem de ilçenin gurur kaynağı oldu. Furkan Paşalı son olarak geçtiğimiz Pazar günü İzmir Menderes’te Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Menderes Rallisinde büyükler kategorisinde iki ikincilik bir üçüncülük kazanırken, sevincini okul müdürü Demet Soytürk Barın, öğretmenleri ve öğrencilerle paylaştı.

Furkan Paşalı otomobil tutkusunun küçük yaşta başladığını söyleyerek, “5 yaşından bu yana direksiyondayım. Otomobil yarışmalarına başladıktan sonra trafikte hız yapmanın ne kadar gereksiz ve anlamsız olduğunu öğrendim. Amacım Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil ederken, vereceğim eğitimlerde trafik sürücülerine daha dikkatli olmalarını sağlamak” dedi.

Başarısını okulda kutlayan Paşalı, öğrenci arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte kutlama yaptılar. Paşalı’yı okul bahçesinde düzenlenen tören sırasında arkadaşları alkış yağmuruna tuttu.