Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Pazar günü oynayacakları Altınordu maçından 3 puan almayı hedeflediklerini söyledi. Özat, taraftara da çağrıda bulunarak, takıma sahip çıkılmasını istedi.

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek takım hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz hafta alınan Bucaspor mağlubiyetinin kendilerini üzdüğünü belirten Özat, son iki maçta takımın 10 kişi kalmasının planlarını bozduğunu kaydetti. Özat, Bucaspor ve Balçova maçlarının istedikleri gibi olmadığını belirterek, "Çünkü bir takım talihsizlikler yaşadık ama bu iki maçla ilgili hiçbir zaman oyuncularıma kızmadım, kızmayacağım da. İki maçtır oyuncularım 10 kişiyle 11 kişilik mücadele ediyorlar. Ama Bucaspor maçında bir kayıp varsa bu oyuncularımdan daha çok benim hatamdı. Ben de o gün belki formumda değildim. Ama şöyle ki, bir takım değişiklikler yapacağımız anda kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Tabii ki bu puanı buraya kadar bu oyuncular getirdi, bundan sonra da onlar götürecek. Yani iki hafta üst üste 10 kişi kalıp mücadele etmek her oyuncu grubunun başarabileceği bir şey değil. O anlamda oyuncularıma teşekkür ediyorum" dedi.

"ALTINORDU ENTERESAN BİR TAKIM, HEDEFİMİZ ÜÇ PUAN ALMAK"

Hafta sonu kendi evlerinde oynayacakları Altınordu maçında galibiyeti hedeflediklerini vurgulayan Özat, "Bizim tabii bir hedefimiz var. Bu hedefimiz ilk yarıyı en azından 20 ve üstü bir puanda kapatmaktı. Bunu da her zaman ifade ediyordum. Altınordu enteresan bir takım. Son iki maçtır Adana ve Antalya maçlarında yanılmıyorsam 3’er gol attılar. Onun dışında her maçı beraberlikle, az gol yiyerek veya az gol atarak tamamlıyorlar. Genç bir takım, uzun vadede idealleri olan bir kulüp. Dolayısıyla biz iç sahada seyirci avantajımızı kullanıp, bundan önceki Manisa, Ordu maçında, Adana Demirspor maçında olduğu gibi en iyi şekilde sonuna kadar değerlendirip tekrar 3 puan almak istiyoruz. Bu anlamda da oyuncularıma güveniyorum" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZ BİZE DESTEK OLMALI"

Eksikliklerini 12. adam olan taraftar desteğiyle kapatmak istediklerinin altını çizen Özat, "Adana Demirspor gibi bir takımı 10 kişiyle yenip, Bucaspor’a da puan kaybedebiliyorsan demek ki bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Yani enteresan bir lig. Maç maç gitmemiz lazım. Bizim için önemli olan Altınordu maçı. Sonrakileri konuşmanın şu anda hiçbir önemi yok. Hep maç maç bakacağız. Hep ifade ettiğim şu var. Kazanmak istiyoruz, kazanamıyorsak da kaybetmeyeceğiz. Bucaspor maçında bunu başaramadık. Başaramamamızın birçok nedeni var. Aslında İzmir, Ankara, İstanbul bu tarz yerlerde uzun süreli kamplar yapmanın futbolcuya pek fayda getirdiğini düşünmüyorum ama kupa maçıyla birleştirdiğimiz için böyle bir handikapı yaşadık. Önce Altınordu maçını alalım nasipse. Bu anlamda seyirciye çok büyük görev düşüyor. Artık Passolig’in dert edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hakikaten az da gelse gelen seyirci bizim için itici bir güç. Onlar bizim 12. adamımız. Eksikliklerimizi seyirciyle tamamlayıp bir bütün olarak, bu maçı en iyi şekilde geçmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.