Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda yüzme antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde yarışmalarda boy gösteren Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Emine ve Aside Öztürk kardeşler, 3 gün süren yarışmalar sonunda 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. 
Özel sporcu kardeşlerden Emine Öztürk 100 metre sırtüstünde Türkiye Şampiyonu olurken, 100 metre serbestte Türkiye ikincisi, 50 ve 200 metre serbestte Türkiye üçüncüsü oldu. Bir diğer kardeş Aside Öztürk ise, 100 metre sırtüstünde Türkiye ikincisi olurken, 50 ve 200 metre serbestte Türkiye ikincisi, 100 metre serbestte ise Türkiye üçüncüsü oldu.
Öztürk kardeşleri başarılarından dolayı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “ Mersin’de düzenlenen ve ülke genelinden 750 sporcunun katıldığı şampiyonada bir birinden başarılı sonuçlara imza atan Emine ve Aside kardeşleri canı gönülden kutluyorum. Özel sporcularımızın gelecekte daha büyük başarılar kazanacağına yürekten inanıyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”