Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz yaptığı açıklamada, “Wushu dünyanın en zirvede olan sporu haline geldi. Wushu sporu insanın bedenini zihinsel, ruhsal, fiziksel yönden geliştiren en faydalı spor olma özelliğiyle artık dünyada şifa sporu haline geldi. İnsanoğlunun vazgeçilmez bir sporu. Dünyada 600 milyon insan wushu yapıyor ama çok hızlı bir şekilde yayılıyor. En kısa zamanda 1 milyar insana ulaşabilecek. Dünya Wushu Federasyonu olarak bir çalışma yapıyoruz ve bizle Türkiyeli wushucular olarak dünya yönetiminde ön plandayız. Wushuyu yönetiyoruz. Türkiye wushusu olarak çok başarılıyız. Türkiye’de 2014 yılında en fazla madalya alan federasyonuz. Bu yıl alınan madalya sayımız 460. Bunların yalnızca 150’si altın, bu o kadar gümüş ve bronz madalya var. Bu sayı rekor bir sayıdır. Bunun yanında sporcularımız dünyanın en iyi wushu sporcuları. Bizim sporcularımız kendi branşlarında dünyanın en başarılı wushucuları arasında ama aynı zamanda Türkiye’nin de sporcu olarak en başarılı sporcularıdır” ifadelerini kullandı.

"BU SPOR TÜRKİYE’DE YAYGIN HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ"

İleri ki hedeflerinden bahseden başkan Akyüz, “Biz bu sporun Türkiye’de yaygın hale gelmesini istiyoruz. İnsanlarımız tarafından 7’den 70’e, çocuklarımız, orta yaşta insanlarımız ve yaşlılarımız tarafından yapılmasını istiyoruz. Wushuyla sağlıklı bir nesil yetişmesini istiyoruz. Onun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Wushu olarak yapılacak olan projelerden de bahseden Akyüz, “Toplam 4 adet projemiz var. 4 ayrı kuruma vermiş olduğumuz 4 projemiz var. Kendimizin yapmış olduğumuz bir çalışma var. Hedefimiz bütün insanlarımızın her yerde bu sporu yapması, sağlıklı olması, vatana ve millete faydalı olması” dedi.

Beklentilerden de bahseden Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, “Daha çok ilgi ve alaka bekliyoruz. Önce halkımızdan, milletimizden ilgi ve alaka görmek. Devletimizi yönetenlerden daha çok ilgi ve alaka görmek istiyoruz. Ama görüyoruz ki insanımız wushuyu bilmiyor ve anlayamamış. Bir kısım insanımız da ilgileniyor. Halkımız, yöneticilerimiz wushuyu kesinlikle anlamış, faydalı bir spor olduğunu. Bir şifa sporu olduğunu gençlerimizin iyi bir nesil yetişmesi açısından bu güzel sporu yapmaları gerektiğini anlamışlar ve teşvik ediyorlar. Bir kısım üzerine düşeni yapıyorlar. Bir kısmı wushuyu henüz anlayamamış. Biz istiyoruz ki 7’den 70’e bütün yöneticilerimiz de dahil bu güzel sporu ve bunun önemini anlasınlar bilsinler” şeklinde konuştu.