MUĞLA (AA) - Türkiye Enduro Şampiyonlarında üst üste aldığı şampiyonluklarla Fethiye ilçesinde "Enduro'nun Kralı" olarak anılan Serkan Özdemir, 3 Ocak'ta Arjantin'den start alacak Uluslararası Dakar Rallisi’ne katılacak.

Fethiye Orman Spor Kulübü bünyesinde motor sporlarına başlayan ve son 7 yılın Türkiye Enduro şampiyonu olan Özdemir, bu yıl katıldığı Dünya Cross Country Rallisi ve Transanatolia Rallisi'nden sonra Dakar Rallisi'nde de ülkesi adına yarışacak.

Arjantin, Şili ve Bolivya topraklarında 9 bin kilometreden oluşan parkurda gerçekleştirilecek Dakar Rallisi, 3 Ocak'ta Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ten start alacak.

Yarış için hazırlıklarını tamamlayan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en zorlu ralli yarışı olan Dakar'a katılarak Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Ralliye, Türkiye'den Şakir Şenkalaycı ile TMF Dakar takımı, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş'ın ise Castrol KTM Dakar takımı olarak katıldığını belirten Özdemir, böylesine büyük bir organizasyonda ülkesini temsil edeceği için mutlu olduğunu ifade etti.

Özdemir, Dakar Rallisi'ne hazırlık amacıyla bu yıl, Dünya Cross Country Şampiyonası ile Transanatolia Rallisi'ne katıldığını hatırlattı.

Büyük organizasyonlara katılacak sporcunun belli bir başarısının olması gerektiğine değinen Özdemir, şöyle konuştu:

"Son 7 yılın Türkiye Enduro Şampiyonu olarak federasyonumuz tarafından da olur alınarak bu güzel organizasyona katılacağım. 9 bin kilometreden oluşan ve 14 gün süreyle mücadele edeceğimiz bu zorlu yarış, aynı zamanda motor sporlarının olimpiyatı olarak nitelendiriliyor. Böylesine zorlu bir yarış için ciddi hazırlıklar yaptık. Katıldığım uluslararası ralli şampiyonalarının yanı sıra kondisyon ve fiziksel olarak da ciddi şekilde hazırlandım."

Dakar yarışı öncesi Güneydoğu'da start alan GAP'tan Dakar'a projesinde yer alarak "spor dostluktur, kardeşliktir" mesajı verdiklerini anımsatan Özdemir, sporun dostluk ve kardeşlik temasına vurgu yaparak vatandaşlardan destek aldıklarını dile getirdi.

Serkan Özdemir, Dakar Rallisi'ne hazırlandığı için bu yıl Türkiye'deki bazı şampiyonalara katılmadığını, 2015'teki şampiyonalara kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı.

"Enduro sporcusu olarak 100 metre koşuyoruz, Dakar'a ise maraton koşmaya gidiyoruz" diyen Özdemir, 18 yıl Türkiye'deki Enduro şampiyonlarına katılsa bir Dakar rallisi mesafesini ancak katedebileceğini ifade etti.

 - "Türkiye'den ilk kez 4 sporcu yarışacak"

İlk kez Türkiye’den 4 sporcunun yarışacağı ralliye 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 quads kategorilerinde 414 araç katılacak. Dakar’da Şakir Şenkalaycı 156, Serkan Özdemir 165, Koray Özkaplan 166 ve Selçuk Bektaş’ta 131 numara ile yarışacak.