Spor Genel Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesine işbirliği protokolü imzalandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Spor Genel Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi işbirliği protokolü, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan'ın katılımıyla imzalandı.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bakanlık Merkez Binası'nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı açıklamada, son 10 yılda Türkiye'nin her alanda büyümesine paralel olarak spor alanında da büyük gelişme kaydedildiğini belirtti.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI SPORA YÖNELTECEĞİZ"
2012 ve 2013 yıllarında gerek Paralimpik Oyunları'nda gerekse de Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda alınan madalyaların kendilerini daha da motive ettiğini vurgulayan Genel Müdür Baykan, "Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın sayısına baktığımızda 33 bin lisanslı sporcu sayısı çok az. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden çıkarmak ve onları spor alanlarına çekmek bizim en büyük görevlerimizden birisidir. Geçtiğimiz yıl, engellilere yönelik faaliyet yapan spor kulüplerine 2 milyon TL'ye yakın destek sağladık" ifadelerini kullandı.
Törene, Genel Müdür Baykan ve Federasyon Başkanı Şerefhan'ın yanı sıra Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın katıldı.

PROJE NELERİ KAPSIYOR?
Proje kapsamında engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması, kaliteli yaşamlarının desteklenmesi ve engelli bireylerin fiziksel kapasitesini artırılmasına katkıda bulunacak 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1774 kadrolu antrenör için muhtelif illerde üniversiteler, ilgili federasyonlar ile işbirliği halinde 1. Kademe Yardımcı Antrenör eğitim kursu gerçekleştirilecek.