Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman Arama ve Kurtarma Doğa Sporları Topluluğu (KARDOS) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen “Engelliler ve Spor” konulu seminerin konuğu İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Konar oldu.
 
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 1 Aralık Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği Karaman Şubesi Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi Başkanı Kemal Önder Demirkollu, KMÜ ailesinin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Nurettin Konar sözlerine engelliler sporunun tarihsel gelişimini anlatarak başladı. 1990 yılında Türkiye Engelliler Spor Federasyonunun kuruluşuyla başlayan engelli sporunun 2000 yılında dört federasyon halinde örgütlenerek büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti. Bedensel, Zihinsel, Görme ve İşitsel Engelliler Federasyonu çatısı altında 29 bin sporcunun 2011 yılı itibariyle faaliyette bulunduğunu belirten Konar, “Ülkemizdeki engelli birey sayısını düşündüğümüzde bu sayı oldukça yetersizdir” dedi.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Nurettin Konar “Ülkemizde 60’ın üzerinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) var. Biz bu okullardaki istekli öğrencilerin Paralimpik Komitesinin gönüllü elçileri olmalarını istiyoruz. Paralimpiğin ülke sathına yayılması için bu çok önemli bir başlangıç olacaktır” dedi.
 
Konar BESYO öğrencilerine engelli sporuyla ilgilenmeleri önerisinde bulundu. Çeşitli engelli okullarında görev alan beden eğitimi öğretmenlerinin bu alanda herhangi bir uzmanlaşma olmadan görev aldıklarından bahseden Konar, “Şimdiden önünüze bu konuda hedefler koyarsanız hem bu alanda varolan büyük bir boşluğu dolduracak hem de gelecek planlamasını daha huzurlu yapmış olacaksınız” dedi.
 
Etkinliğin sonunda soruları cevaplayan Nurettin Konar’a Prof. Dr. Osman Çevik tarafından plaket takdim edildi.