Erciyes A.Ş. Dünya sporunun en prestijli organizasyonları arasında gösterilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda partner olarak yer alarak, dünyanın dört bir yanından gelen takımlara Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kamplarını anlattı.

Ülkemizde farklı spor dallarının gelişmesine destek vererek, ilkleri gerçekleştiren Erciyes A.Ş. yüksek irtifa bisiklet kamplarının dünya bisiklet camiasında tanıtımı için önemli çalışmalara imza atıyor. İlk olarak tüm dünyadaki profesyonel bisiklet takımlarının Erciyes’e gelmesi için tanıtım gezileri düzenleyen Erciyes A.Ş. şimdi de uluslararası yarışlarda yer alarak tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan ve kıtalararası koşulan tek tur olma özelliği taşıyan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 10-15 Ekim 2017 tarihleri arasında ilk kez ‘World Tour’ kategorisinde 13 takımdan 104 sporcunun katılımları ile koşuldu. Toplamda 1.022 km olan ve Alanya - Kemer etabı ile başlayan Bisiklet Tur’u Kumluca-Fethiye, Fethiye-Marmaris, Marmaris-Selçuk ve Selçuk-İzmir’in ardından İstanbul etabıyla son buldu.

Üst düzey takımların sporcuları ve spor adamlarının katıldığı organizasyonda müsabaka boyunca yer alan Kayseri Erciyes A.Ş. Yüksek İrtifa Bisiklet Kampları ile ilgili global bisiklet takımlarına tanıtımlar yaptı. 6 etaptan oluşan yarışların başlangıç ve bitiş noktalarına kurulan standlarda, sporcuların kaldığı otellerde ve yol güzergâhlarındaki tanıtım faaliyetleri ile Erciyes imajı oluşturuldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Ynt.Krl.Bşk. Dr.Murat Cahid Cıngı, “Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleşen, ülkemizin tarihi ve tabii güzelliklerini dünya insanlığının gözleri önüne seren bu dev organizasyonda Erciyes de partner olarak yer aldı. Yüksek İrtifa Bisiklet Antrenman kampları için profesyonel bisiklet takımlarını Erciyes’e getirmek ve Erciyes’i kış mevsimi dışında da ilgi odağı haline dönüştürmek için için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu maksatla 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda işbirliği yaparak bisiklet sporunun dünya çapında bilinen antrenör ve sporcularına Dağımız’ın yüksek irtifa kamp imkânlarını tanıtma fırsatı bulduk. Spor otoriterlerinden çok müsbet geri dönüşler aldık. Bütün çaba ve gayretimiz Erciyes’i kışın uluslararası bir kayak merkezi, yazın da profesyonel kamp, antrenman ve spor merkezi yapmak; bu hedeflere her geçen gün daha da yaklaşıyoruz” dedi.