KAYSERİ (AA) - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un takım kaptanı Necati Ateş, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'a karşı çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Belki ölüm kalım maçı değil ama seri yakalayabilmemiz için galip gelmemiz gerekiyor" dedi.

Ateş, Hacı Boydak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, seri yakalayıp üst sıralara çıkabilmek için Torku Konyaspor karşılaşmasından mutlaka galibiyetle ayrılmaları gerektiğini, takım olarak bunun bilincinde olduklarını söyledi.

Takım arkadaşları ve taraftarlarla bütünleşerek Konya ekibini yenmek istediklerini belirten Ateş, "Konyaspor maçı bizim için inanılmaz önemli. Belki ölüm kalım maçı değil ama seri yakalayabilmemiz için galip gelmemiz gerekiyor. İçeride 8 maç oynayacağız, bu takımların hepsi de bizim rakibimiz. Bu önemli avantajı çok iyi kullanıp fırsata çevirmemiz gerekiyor. İçeride daha sert, arzulu yapıya bürünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Ateş, geçen sezonki sıkıntıları yaşamamak için maçları kazanmaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Alt sıralarda olmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu ben de arkadaşlarım da çok iyi biliyoruz. Bir an önce bir seri yakalayıp yukarıya doğru iyi bir ivmeyle çıkmamız gerekiyor. Bu mücadeleyi verebilecek tecrübeye ve kaliteli oyuncu yapısına sahibiz. İkinci yarı iyi bir başlangıç yaptık ama son 3 maçta hem hakem hataları hem de bireysel hatalar nedeniyle biraz sıkıntı yaşadık ama bu savaşı kazanabilecek kaliteye de yüreğe de sahibiz. İki maçtır gol atamıyoruz. Bu, Edinho'nun yokluğuna bağlanmamalı. Edinho bizim için önemli bir oyuncu ama bu takımda başka oyuncular da var. Gol atmak istiyorsak daha yürekli ve savaşan takım olmamız gerekiyor. Bundan sonra da böyle olacağımıza inanıyorum. Pozisyonları yakalıyoruz ama bazen atamıyoruz. Gol yollarındaki sıkıntımızı sadece bir kişiye bağlamak doğru olmaz."

 

- "Önemli olan, takımın başarısı"

Tecrübeli oyuncu Necati Ateş, ligde 5 haftadır gol atamadığının hatırlatılması üzerine, bazen böyle sıkıntılı süreçler yaşadığını, bu duruma üzüldüğünü ifade etti.

Gol atıp takıma katkı sağlamayı çok istediğini belirten Ateş, şunları söyledi:

"Bazen 10 hafta falan gol atamam ama gol atmaya başladığımda da 8 haftada 10 gol atıyorum. Genelde öyle oluyor bende. Sıkıntılı süreç yaşıyorum ama ben de gol atmayı, takımıma katkı sağlamayı çok istiyorum. Önemli olan benim, Edinho'nun veya bir başkasının gol atması değil, takımın başarısı. Kim gol atıyor, takıma kim katkı sağlıyorsa her şeyden önemli diye düşünüyorum çünkü bizim oynadığımız bireysel değil, takımsal oyun. Önemli olan, takımın başarısı. Takım kazandığı zaman hepimiz birlikte kazanıyoruz."

Ateş, taraftara bu zor dönemde daha çok ihtiyaç duyduklarını belirterek, zor hava şartlarına rağmen onları yanlarında görmek istediklerini dile getirdi.

Taraftar olmayınca iç saha avantajını kullanamadıklarını ifade eden Ateş, "Ne seyirci ne hakem üzerinde bir türlü baskı kuramıyor, deplasman havasını rakibe hissettiremiyoruz. Onun için gerçekten onlara çok ihtiyacımız var. Lütfen rica ediyorum, bizi yalnız bırakmasınlar" şeklinde konuştu.

Ateş, Edinho ve Gökhan'ın gördükleri kırmızı kart sonrası aldıkları cezanın çok fazla olduğunu, bir futbolcuya gördüğü kart sonrası 4-5 maç ceza verilmemesi gerektiğini söyledi.