Ermenek’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Yol Yarışları ve Puanlı Atletizm Yarışları düzenlendi. Yoğun yağışa rağmen İlçe okullarından toplam 240 öğrencinin katıldığı müsabakalar yoğun ilgi gördü.

Puanlı atletizm yarışmalarında öğrenciler 80 metre, 800 metre, 1000 metre, uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu ve 4x100 bayrak yarışı kategorilerinde mücadele ederken, Yol Koşusu yarışlarında ise 3 bin metre ve 2 bin metre kategorilerinde ter döktü.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten atletizm antrenörü Melihşah Katman, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizde küçükler ve yıldızlar kategorilerinde atletizm yarışmaları düzenledik. Yoğun hava yağışına rağmen öğrencilerimiz yarışmalarımıza yoğun ilgi gösterdi. Ermenek’te son bir yıl içerisinde atletizm adına güzel çalışmalara imza attık. Yaptığımız projeler ve etkinliklerimizle atletizmi ilçe çocuklarımıza en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. İnşallah buradan yetişen yetenekli sporcularımızı Türk sporuna kazandıracağız. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren sporcularımıza ödüllerini 29 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek törende ödülleri verilecek. Gerçekleştirdiğimiz yarışmalarda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.