Teknik direktör Ersun Yanal’ın, "Trabzonspor bana teklif yaptı" açıklamasının ardından gözler bordo-mavili yönetime çevrildi. Karadeniz ekibinden resmi bir açıklama gelmezken, takımın başında bulunan teknik direktör Vahid Halilhodzic’in durumunun netlik kazanması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde hedeflediği yerlerde olmayan Trabzonspor’da hareketli günler yaşanıyor. Geldiği günden beri yaptığı açıklamalar yönetimi zor durumda bırakan Vahid Halilhodzic, Belçika’da da rahat durmadı. Son yaptığı açıklamalarla yönetimi iyice zor duruma sokan Boşnak çalıştırıcının Lokeren maçında da tribüne gönderilmesi, yönetimin sabrını iyice taşırdı. Daha önce teknik direktör Ersun Yanal ile dirsek temasında olan bordo-mavili yönetim B planını devreye sokarak tecrübeli teknik adam ile görüşmeleri sıklaştırdı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Yanal ile yapılan görüşmelerde yer almazken kulüp Ceo Burak Gürdal, Ersun Yanal ile görüşmelere sürdüren isim oldu.

HALİLHODZİC DURUMU NETLİK KAZANACAK

Trabzonspor’un teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşması ise Vahid Halilhodzic’in durumu sonrası netlik kazanacak. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu arkadaşım dediği Halilhodzic’in kamuoyunun baskısıyla istifa etmesini bekliyor ancak Boşnak teknik adamın istifa etmeyi düşünmediği gelen haberler arasında yer alıyor. Bordo-mavili yönetimin dolaylı yollardan Boşnak teknik adamı istifa etmesi için zorladığı, artık bu işin bu şekilde ilerlemesinin mümkün olmadığını anlatarak yollarını ayırmaya çalıştığını ifade ediliyor.

YÖNETİM NET DEĞİL

Trabzonspor’da Ersun Yanal iddialarının ortaya atılmasının ardından bordo-mavili yönetim sessizliğini korurken bu konuda ilk açıklama ise Ersun Yanal’dan gelmişti. "Evet Trabzonspor’dan teklif aldım" diyerek bordo-mavili kulübün kendisiyle ilgilendiğini ifade eden tecrübeli teknik adamın bu açıklamalarına karşı başta başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu sessizliğini koruyor. Bazı yöneticilerin ise konudan habersiz olduğu öğrenildi.

ERSUN YANAL’DAN ADAMLIK DERSİ

Son olarak Fenerbahçe’yi çalıştıran Ersun Yanal, Trabzonspor ile yaptığı görüşmede etik bir duruş sergiledi. "Takımın başında bir teknik adam varken görüşmeyi uygun bulmuyorum. Halilhodzic ile yollarınızı ayırın öyle görüşelim" diyerek bordo-mavili yönetime adamlık dersi veren Yanal, gelişmeleri ise yakından takip ediyor.

HALİLHODZİC İDMAN KOYDU

Trabzonspor’da teknik direktör Vahid Halilhodzic’in geleceği tartışılırken, Boşnak teknik adamın Belçika dönüşü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde takıma antrenman saati koyduğu öğrenildi. Bugün Belçika dönüşü, saat 17.30’da Torku Konyaspor maçı hazırlıklarına başlaması beklenen bordo-mavililerde teknik direktör Vahid Halilhodzic’in takımın başında olması bekleniyor.