Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın bir basın toplantısında A Milli Takım’da görev yaptığı dönemle ilgili yaptığı tespitin doğru olmadığını söyleyen Kütahya ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Başkanı Murat Cengiz, söz konusu dönemde Kütahya ve çevre illerinde 15 yaş altı kategoride mücadele eden takımların olduğunu söyledi.

Yanal, geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın toplantısında, "Türk futbolunun değil, Türk sporunun da ciddi bir şekilde masaya yatırılma zamanı gelmiştir. Siyasilerin ve kamu düzeninin bu konuda kafa patlatması gerekir. Gidişimiz iyi değil ve 13 milyon civarında spora başlayabilecek çocuğumuz vardır. Türkiye Futbol Federasyonu’nda çalışırken bir araştırmada ortaya çıktı. Uşak, Bilecik, Afyon, Isparta ve Kütahya gibi bazı batı şehirlerinde 15 yaş altı takımlarımız yoktu. Birçok Avrupa ülkesinden fazla bir nüfusa spor yaptıramıyoruz. Çok radikal kararlarla futbolu değil, sporu düze çıkarmak gerekir” demişti.

Yanal’ın tespitinin kendilerini üzdüğünü söyleyen Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, "Yanal’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev yaptığı 28 Nisan 2004-8 Haziran 2005 tarihleri arasında Kütahya ilinde alt yaş kategorilerinde mücadele eden takımlar bırakın lige katılmayı Türkiye Şampiyonaları’na gitmişlerdir. Kütahya ili civar illere nazaran kulüp sayısında, takım sayısında, organizasyon konusunda üst seviyede yer almaktadır. Açıklamalarda yapılan tespitler doğru olmadığı gibi, Sayın Yanal’dan bu konuda ikinci bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

Cengiz, ayrıca Yanal’ın görev yaptığı dönemde TFF Bursa Bölge Müdürlüğü Milli Takım Antrenörü’nün de yıl boyunca sadece bir defa Kütahya’ya geldiğini ve Kütahya’da 3 saat kaldığını sözlerine ekledi.

Kütahya ASKF Başkanı Cengiz’in verdiği bilgilere göre Yanal’ın Milli Takım’da görev yaptığı ilk yıl olan 2003-2004 sezonunda Kütahya’da B Genç kategorisinde 21, Yıldız kategorisinde 23 ve minikler kategorisinde 25 takım ve 2004-2005 sezonunda ise B Genç kategorisinde 24, Yıldız kategorisinde 21 ve minikler kategorisinde 21 takım mücadele etmiş.