Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, bu hafta karşılaşacakları ve eski takımı olan Bursaspor ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertekin, yardımcı antrenörlüğü zamanında kendisini gönderen Bursaspor’a karşı kendisini ispat etmek için kazanmak istediklerini söyledi.

Balıkesirspor, hafta sonu oynayacakları Bursaspor maçı hazırlıklarını Ali Hikmet Paşa Tesisleri’nde sürdürüyor. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü İsmail Ertekin "Rize’de oynadığımız maçta avantaj bize geçmesine rağmen koruyamadığımız için üzgünüz. Oyunun geneline baktığınızda zaman zaman bize zaman zaman rakibe döndü. Golü atana kadar iyi işler yaptık, golü attıktan sonra anlamsız bir şekilde suni baskı ve gol yedik. İkinci golü bulduktan sonra aynı şey oluştu. Galibiyeti koruma iç güdüsü. Psikolojik oluyor bu işler. 2-2’den sonra daha çok atağa çıkmaya başladık. Öne geçtiğimizde bazı oyuncular skoru koruma iç güdüsünü ön plana çıkartıyor, bu da karambol toplarına neden oldu. Maç boyunca baktığınızda verdiğimiz pozisyon sayısı 2 diye düşünüyorum ben. Çok fazla pozisyon vermedik ama karambol topları başımıza bela oldu. Geçen hafta çalıştığımızda ölü topların tehlikeli olacağını biliyorduk ama demek ki çalışmalarımız yeterli olmamış ölü toplardan, 2 gol yedik. Deplasmanda 1 puan bizim için kötü bir puan değil gibi gözüküyor ama maçın gidişatı bizi üzdü kazanabilirdik. Ama ne yazık ki 1 puanla döndük. Baktığınızda kazanamazsak da kaybetmediğimiz için sevinçliyiz diyebiliriz. Ama 2 puan daha alsaydık çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Puan tablosuna baktığınızda 2 puanımız daha olsa 12-13. sıralardasın. Diyebilirsiniz ki bundan sonraki maçlarda 2 yada 3 tane seri maç yakaladığında çok büyük avantaj sağlıyorsunuz. Çünkü çok beraberlik oluyor bu sene" dedi.

BURSASPOR DEĞERLENDİRMESİ

Kendisinin Bursa patentli bir futbolcu ve antrenör olduğunu söyleyen Ertekin, hafta sonu oynanacak Bursaspor maçının kendisi için farklı anlamı olduğunu söyledi. Ertekin, "Bir Bursalı antrenör olarak bu hafta Cumartesi günkü maç çok önemli diye düşünüyorum. Bireysel olarak kendi adıma da çok önemli. Neden diye soracak olursanız ben Bursa patentli oradan çıkan futbolcu ve antrenörüm ve kazanmak istiyorum. Niye bir ispat meselesi diye düşünüyorum. Yıllardan beri dışarılarda çalışıyorum. Bursa’da antrenör gözüyle bakılmadığı için Balıkesir’de şu ana kadar bizi sağ olsun hem spor kamuoyu hem taraftar hem Balıkesir halkı bizi bir yerlere getirdi. Ben de onlara bu Bursa maçını kazanarak bu hediyeyi vermek istiyorum. Çünkü çok önemsiyorum bu maçı. Kendi adıma önemsiyorum bu maçı, ilk kez böyle bir kelime kullanıyorum. Her maç önemlidir ama bu maç beni için bireysel açıdan önemlidir. Kazanmak içinde tüm oyuncularıma aynı motivasyonu sağlamaya çalışacağım. Hafta sonu Bursaspor maçını kazanmak için tüm çabamı sarf edeceğiz. İnşallah bunda da başarılı oluruz hafta sonu 3 puanı alırız ve 3 puanı aldığımız zaman baktığınızda Bursaspor ile puan puana olmuşsunuz. Kazanmak beni mutlu edecek. Bakıldığında ben 4 yıl yardımcı antrenörlük yaptım, yardımcı antrenörler takımlarda niye vardır? Önümüzdeki yıllara yetiştirirsiniz ve takımı ona emanet edersiniz. Beni öyle yapmadılar gönderdiler gönderince bende dışarıda aradım ekmeğimi, demek ki değerli değilmişim. Değerimi Balıkesir’de bulduğumu düşünüyorum. Bana Balıkesirspor çok şey verdi ve süper lig antrenörü yaptı beni bunu da söylemekten gurur duyuyorum. Beni Bursaspor Süper Lig antrenörü yapmadı, Balıkesirspor yaptı" şeklinde konuştu.