Türkiye Judo Federasyonu ile Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) yönetici, antrenörler ve milli sporcularla "Uyuşturucuyla ve Doping ile Mücadelede Tek Yol Temiz Spor" başlıklı farkındalık semineri ve konferansını, Türkiye Judo Federasyonu Eryaman Milli Takımlar Olimpiyat Hazırlık Kamp Merkezi’nde gerçekleştirdi.

DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ve DUMESF Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ahmet Kerim Kulçak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Milli Takım Antrenörü Ercan Çakıroğlu, Milli sporcular Kübra Kara, Bayram Ceylan, Burak Serbest, Sebile Akbulut, Ayşe Saadet Arca, Meltem Akça, Sabi Şenyayla, Şükran Bakacak, Tuğba Zehir, Gül Kader Şentürk, Nurcan Yılmaz, Dilgam Aliyev, Ahmet Şahin Kaba, Murat Bektaş, Derya Cıbır, Serdar Yasin Cıbır, Sümeyye Akkuş Güner’in katılımı ile yaklaşık bir saat devam etti.

UYSAL: "SPOR İTİBARDIR"

Türkiye Judo Federsyonu Başkanı Fatih Uysal, "Çocuklarımız ve gençlerimizin kendini topluma kabul ettirme şekli spordan geçiyor. Sporcu kimliğine sahip insanların, toplumdaki yeri büyüktür ve itibarları vardır" dedi. Kötü alışkanlıkların ve sporda dopingin ufak yaşta spora başlamakla engellenebileceğini ve spora başlarken, madalya kaygısı taşınmaması gerektiğini dile getiren Uysal, "Amaç, bireyin spor kültürünü edinmesi, ahlaklı ve disiplinli bir fert olması, gelecekte de iyi bir ebeveyn olmasıdır. Sporcu, salonunu, sporunu, antrenörünü, spor arkadaşını severse o spora devam eder. Kötü alışkanlıklara ve sporda dopinge yakalanmadan sağlıklı bir hayatı olur" diye konuştu.

ILICAK: "ŞAMPİYONLARIMIZ EN BÜYÜK YARDIMCILARIMIZ"

Türkiye Judo Federasyonu Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve DUMESF Federasyon Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ise, "Federasyonlarımızdaki dünya kulvarlarında istikrarlı sporcuları, spor topluluklarını ve aileleri bir araya getirerek uyuşturucuyla ve dopingle savaşta tek çarenin temiz spor olduğunu dünyaya duyuruyoruz" dedi. Amaçlarının ’temiz spor, temiz nesil’ olgusunu bütün branşlara ve toplumun her kesimine yerleştirmek olduğunu belirten Ilıcak, "Uyuşturucu ve dopingle mücadelede mutlaka yapabileceğimiz ortak eylemler vardır. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlarımız bizim en büyük destekçilerimiz ve yardımcılarımızdır" ifadelerini kullandı.