İSTANBUL (AA) - Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, beraberlikle sonuçlanan Trabzonspor-Gaziantepspor futbol maçı sonrasında kadınlara yönelik kullandığı ifadelerle, "yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, bilirkişinin hazırladığı rapora göre, şüpheli Hacıosmanoğlu'nun, "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben Trabzonspor için kapalı cezada yatmaya razıyım, konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım ve sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım ertesi gün ölürüm" şeklinde sözler sarf ettiğinin anlaşıldığı ifade edilerek, bununla ilgili bazı medya organlarında yer alan internet haber çıktılarının da dosyaya eklendiği vurgulandı.

"9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemi"

Hacıosmanloğlu'nun başsavcılığa verdiği ifadeye de yer verilen iddianamede, şüphelinin, "sözlerini kadınlara yönelik aşağılama amacıyla kullanmadığı, sözlerinin Trabzonspor'un uğradığı haksızlıklar sebebiyle bu komployu kuranlara mesaj verme amacı taşıdığı ve hakaret kastı olmadığını" belirterek, suçlamaları reddettiği bildirildi.

İddianamede, şüpheli İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.