İSTANBUL (AA) - Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kadınlara yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında "hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına avukatı Köksal Kızıltaş ile birlikte gelen Hacıosmanoğlu, burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Emin Aydinç'e bir süre ifade verdi.

Hacıosmanoğlu ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrıldı.

Savcı Aydinç'in sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu'nun, Trabzonspor-Gaziantepspor maçında hakemin kasıtlı kararlarıyla maçın berabere bittiğini ve daha önce diğer maçlarda da kendilerine haksızlık yapıldığını iddia etti.

Soruşturma konusu sözleri Trabzonspor'a komplo kuranlara mesaj vermek amacıyla söylediğini belirten Hacıosmanoğlu'nun, "Ayrıca bu maçın ve sonraki ortamın atmosferiyle taraftara 'dur' mesajı vermek anlamında bu şekilde konuştum. Benim en kutsal varlığım rahmetli annemdir ve çocuklarımın annesi eşimdir. Ben kadınları aşağılamam. Hatta ertesi gün tüm televizonlara bağlanıp canlı yayında bütün kadınlarımızdan özür diledim. Sözlerim maksadığnı aşmış olabilir, hakaret kastım yoktur. Bütün kadınlarımızdan tekrar özür dilerim" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Hacıosmanoğlu'nun avukatı Kızıltaş'ın ise müvekkilinin suç kastının olmadığı savunmasını yaptığı öğrenildi.

Trabzon'da 28 Ekim 2015'de yapılan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından, hakem hatalarıyla ilgili açıklama yapan eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, kadınlarla ilgili hakaret içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu da Hacıosmanoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Muhabir: Murat Kaya-Muhammed Enes Can