ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Basketbol 1. Lig ekiplerinden Eskişehir Basket'in başantrenörü Metin Ağırbaşoğlu, 13-18 Eylül'de Denizli'de oynayacakları Federasyon Kupası maçlarını hazırlık gibi düşündüklerini söyledi. 

Eskişehir Basket Başantrenör Metin Ağırbaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Ağustos'ta Eskişehir'de çalışmalara başladıklarını hatırlattı.

Ağırbaşoğlu, hazırlık kapsamında çok fazla maç yapamadıklarını ifade ederek, "Federasyon Kupası maçlarını hazırlık gibi düşünüyoruz. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Kupada, 5 maç yapacağız. Grubumuzu çok zor ve kora kor maçlar olacak. Yarın sabah kupa maçlarının yapılacağı Denizli'ye gideceğiz. Sakatlık yaşamadan hazırlık dönemini atlattık. Her şey yolunda gidiyor" diye konuştu. 

Kupanın ardından 21 Eylül'de Eskişehir'de bir hazırlık maçı yapacaklarına da değinen Ağırbaşoğlu, "İstanbul'da bir turnuvaya katılacağız. Lige iyi bir şekilde başlayıp, sıralamada üstlerde yer almak istiyoruz" dedi.

Siyah-kırmızılı takımın ABD'li oyuncusu Marshall Obrian Moses ise kupa hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, turnuvada takımın seviyesini göreceklerini söyledi.

Leemire Goldwire de hazırlıklarının ikinci haftasının sonunda kupanın kendileri için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.