Türkiye Basketbol Ligi’nin 6. haftasında kendi evinde Uşak Sportif’i ağırlayan Eskişehir Basket, 61-69 mağlup oldu.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehir Basket Başantrenörü Cem Akdağ, bu sene 6 yabancı ile ligin dinamiklerinin tamamen değiştiğini belirtti.

En kısa zamanda eksikliklerini tamamlamak istediklerini kaydeden Akdağ, “Bu sene hedefimiz önümüzdeki yıl Eskişehir’i birinci ligde temsil edebilmek. Bugünkü maç için söyleyecek çok bir şey yok. Çok çok kötü hücum ettik, hiç organize olamadık ve bu nedenle maçın sonucu çok normal. Bir an önce organize olup çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu

Eskişehir Basket oyuncusu Kartal Özmızrak ise, taraftarın önünde güzel bir galibiyet almak istediklerini ifade ederek, "Maça kötü başladık. Sonra iyi bir efor sarf edip geri döndük. Maçın sonlarında gerekli hamleyi yapamadık. Şu anki gidişatımızın farkındayız ve bunu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Büyük maç kazanmamız lazım. Akranlarımızla olan maçlarda 3’de 1 yaptık. Şimdi büyük maçlar başlıyor. İnşallah onlardan kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

UŞAK SPORTİF CEPHESİ

Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz, konuşmasına oyuncularını tebrik ederek başladı. Bulkaz, “Oyuncularımız bu kadar yoğun bir deplasmandan, kaldı ki Eskişehir çok zorlu bir deplasman ve burada savaşarak bir ara 17-0 başladılar, isteyerek maçı kazandılar. Benim de göreve başlamamdan bu yana ligde 3’de 3 galibiyetimiz oldu. İnşallah geçen seneki gibi Play-off’u zorlayan bir çizgimiz olacak. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçlarla da çıkışımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Uşak Sportifli oyuncu Sertaç Şanlı ise, “Bizim için önemli bir maçtı. Uzun bir yolculuktan geldik. Kazanmak için çıktık, kazanmak için her şeyi yaptık. Bir ara hepimiz düştük, basit hatalar yaptık ama tekrar oyun ritmimizi bulduk. Güzel bir galibiyet aldık. Önümüzdeki maçta da böyle iyi oynayıp galip gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.