Eskişehir Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cevdet Mansız, İşitme Engelliler Basketbol Takımı’nın 6’ncı Euro Cup Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini açıkladı.

Mansız, düzenlediği toplantıda, İşitme Engelliler Basketbol Takımı’nın iddialı olduğunu ifade etti. Cevdet Mansız, “Takımımız 6 kez Türkiye şampiyonu olmuştur, 2009 yılında gençlerde Avrupa Basketbol Şampiyonası’na 2014 yılında gençlerde dünya 2’ncisi olan milli takımlara pek çok oyuncu kazandırmıştır” dedi.

İşitme Engelliler Basketbol, Bedensel Engellilerde Tekerlekli Sandalyeli Basketbol, Özel Sporcular Basketbol, İşitme Engelliler Badmington, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi, tüm engelli gruplarında yüzme branşlarında faaliyet gösterdiklerini anlatan Mansız, amaçlarının engellileri spora yönlendirmek olduğun kaydetti.

DAHA İYİ DERECELER

Spor faaliyetleri sayesinde engellilerin rehabilitasyon ve eğitimlerini sağlayarak sosyal yaşamlarına aktivite kazandırmak istediklerini dile getiren Mansız, engellilerin sporla uğraşarak sağlıklı bireyler olmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Tekerlekli sandalyeli basketbolda da milli takıma oyuncu kazandırdıklarını anlatan Mansız, bilek güreşinde, badmingtonda çok sayıda sporcunun Avrupa ve dünya şampiyonlarında iyi dereceler aldıklarını söyledi. Mansız bundan sonra da yeni sporcularla güçlenerek daha iyi dereceler alacaklarına inandıklarını ifade etti.

YEREL YÖNETİMLER EL ATSIN

Bugüne kadar spor kulüplerine destek veren ETO’ya, Espark’a, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerine teşekkür eden Mansız, tüm çalışmalarında Eskişehir halkının ve basının yanlarında olmasını istedi.

Daha sonra söz alan Eskişehir Engelsiz Yaşam Platformu Geçmiş Dönem Koordinatörü Op. Dr. Mete Günay, engelli sporlarının zor ve sabır isteyen bir branş olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin bu işe el atması gerektiğini kaydetti. Engelliler Spor Kulübü’nün de platformun üyesi olduğuna değinen Günay, “Takımlarımız umarım şampiyon olarak bizi gururlandırırlar” şeklinde konuştu.

NSK ESKİŞEHİR BASKET DESTEK VERDİ

NSK Eskişehir Basket Antrenörü ve basketbolcular da engelli sporculara destek vermek amacıyla toplantıya katıldı.