ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile AK Parti Eskişehir milletvekillerinden  Emine Nur Günay ve Harun Karacan, Eskişehirsporlu futbolculara destek ziyaretinde bulundu.

Vali Tuna, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehirspor'a destek olmak için tesislere geldiklerini bildirdi.

Siyah-kırmızılı takımın Mersin İdmanyurdu maçında aldığı galibiyetin ardından önemli bir haftaya girdiğini anlatan Tuna, şunları söyledi:

"Bu hafta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacağız. İnşallah Trabzonspor'u yenip, üç puan almak istiyoruz. Büyük bir aileyiz. Buranın bir hemşehrisi ve Eskişehirspor'u gönülden desteleyen birisiyim. Aile içinde kırıklıklar ve kırgınlıklar olur. Bunlar kolay tamir edilir. İyi ve kötü günde birbirimize destek olmalıyız. Eskişehirspor gibi Anadolu'nun göz bebeği olan büyük camiaya sorumluluk duyan herkes, sözlü ve fiilen destekçi olmalıdır."

Emine Nur Günay ise Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle takımda yeni bir dönemin başladığına inandığını belirterek, galibiyetin Eskişehir için adeta bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Eskişehir'e galibiyet sevinci yaşatan futbolculara teşekkür eden Günay, "Her zaman yanınızdayız. Futbolcularımızın galibiyetlerini bundan sonra beraber kutlayacağız. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı da yurt dışı programı nedeniyle ziyarete katılamadı. Ancak sizlere selamı var. Hep birlikte Eskişehirsporumuzu çok iyi yerlerde göreceğimize eminim" diye konuştu. 

Karacan da Eskişehirspor için herkesin kenetlenmesi gerektiğine değinerek, Eskişehirspor'un birliğe ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Takımın başarılı olması için destek verilmesi gerektiğini belirten Karacan, "Eskişehir ve Eskişehirspor için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün Eskişehirspor'a destek günüdür. Eskişehirspor'un başarısı için herkesin yüreğiyle ve samimiyetiyle destek vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, desteklerinden dolayı Tuna, Karacan ve Günay'a teşekkür etti.

Vali Tuna ile beraberindeki Günay ve Karacan daha sonra futbolculara baklava ikramında bulundu.

Teknik direktör Samet Aybaba ve futbolcular da ziyaretçilere forma hediye etti.