ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalan Eskişehirspor'da kümede kalma umutları azalıyor.

Ligin son sırasında yer alan siyah-kırmızılı takım, sahasında ağırladığı Akhisar Belediyespor karşısında 8. dakikada Nadir Çiftçi, 11. dakikada da Engin Bekdemir'in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Daha sonra oyunun kontrol etmeye başlayan Akhisar Belediyespor, 44. dakikada Rodallega'nın attığı golle devreyi 2-1 geride kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan Akhisar Belediyespor, 65. dakika Rodallega ile bir gol daha bularak skoru 2-2 yaptı. Eskişehirspor, 75. dakikada Engin Bekdemir'in frikikten attığı güzel golle rakibine cevap verdi ve tekrar öne geçti. Ancak konuk ekip 81. dakikada Onur Ayık ile bulduğu golle yeniden skoru eşitledi ve maç 3-3 berabere bitti.


- Onur'un golüne itiraz


Eskişehirspor'un teknik heyet ve futbolcuları, Akhisar Belediyespor'un attığı 3. gole uzun süre itiraz etti.

Ev sahibi ekipte Hadzic kendi yarı sahalarında attığı şutun ardından bacağını tutarak yere oturdu. Bunun üzerine bir süre duran oyun hakem Barış Şimşek'in hava atışıyla yeniden başladı. Topu kontrol eden Bruno, sol kanattan hareketlenen Onur Ayık'ı topla buluşturdu. Onur Ayık da ceza sahası içine girer girmez attığı sert şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Bunun üzerine Eskişehirsporlu futbolcular ve teknik heyet, topun kendilerine verilmesi gerektiğini savunarak Barış Şimşek'e itirazda bulundu. Futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, bazı Eskişehirsporlu taraftarlar da sahaya girdi. Bu taraftarlar, polis ve özel güvenlik personeli tarafından sahadan çıkartıldı.

Bu sırada Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ile Akhisarspor Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan arasında da tartışma yaşanırken, ev sahibi takımın itirazlarına rağmen Barış Şimşek, kararını değiştirmedi.

Karşılaşmaya 7 dakikalık aranın ardından devam edilirken, 12 dakika da uzatma oynandı.


- Boffin ile Aybaba arasında tartışma


Uzatma bölümünde Eskişehirspor, maçı kazanmak için adeta varını yoğunu ortaya koydu. Siyah-kırmızılı takımın kalecisi Ruud Boffin de ileri çıkarak gol için arkadaşlarına destek verdi.

Bu sırada Samet Aybaba ve teknik heyet, kalesine dönmesi için Boffin'i uyardı. İkili arasında kısa bir tartışma yaşanırken, uyarıları dinlemeyen Boffin hücuma çıkmaya devam etti.

Eskişehirsporlu taraftarlar, 3-3 berabere biten maçın ardından hakem Barış Şimşek ve Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan'a tepki gösterdi.