Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Eskişehirspor ile Balıkesirspor 2-2 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çok önemli 2 puan kaybettiklerini söyledi.

Hakemleri eleştiren Sağlam, “Bugün alacağımız 3 puanın bizim için değeri çok büyüktü. Alacağım 3 puan takımımızın moralini arttıracak, puan cetvelinde yukarı çıkmamızı sağlayacaktı. Sivas’la oynayacağımız maç öncesi moral olarak yükseltecekti. Maalesef olmadı. Tabii rakibin golünden önce pozisyonumuz da vardı. Bizim için çok anormal bir durum değil. Hakemlerin ofsayt yanlışlarından nasibimizi yine aldık. Maalesef yan hakem çok net olan ofsaytı görmedi. Böyle olunca da oyunun dengesi değişiyor. Özellikle çocuklar ikinci yarı iyi mücadele ettiler ve skor üstünlüğünü de sağladık. Maalesef basit bir korner pozisyonunda basit bir gol yedik. Böyle bir maçta 2-1 üstünlüğü yakaladığında bunu korumak lazım. Ama bunu yapamadık. Sonuçta çok önemli iki puan kaybettik. Burada taraftarlarımıza 3 puan armağan etmek istiyorduk ama olmadı” dedi.

Sağlam, bir an evvel bu karşılaşmanın olumsuz taraflarından sıyrılıp Cuma günkü Sivas maçına hazırlanacaklarını da aktardı.

“BİR GERÇEK VAR Kİ ÇOK KOLAY GOL YİYORUZ”

Defansın takım için yeterli olup olmadığı sorusuna ise Sağlam, şöyle yanıt verdi:

“Bir takım gol yerken bunu sadece kaleci ve defansa bağlamak doğru değil. Bir takım gol yiyorsa herkesin katkısı vardır. Defansta hatalar var, yok değil. Bir gerçek var ki çok kolay gol yiyoruz. Bunu sadece defans ve kaleciyle çözmeniz mümkün değil. Çözmek için takım olarak çalışacağız. Ayrıca bunu çözmezsek ligi bu şekilde devam ettiremeyiz”.

BALIKESİRSPOR CEPHESİ

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, mağlup duruma düştükten sonra beraberliği yakalamayı başardıklarını kaydetti.

Maçı değerlendiren Ertekin, “Her iki takım için de zor bir maçtı. Puanı az olan takımlar olarak iki takım da stresli maça çıktı. Biz ilk devre daha sakin ve dengeli oynamaya çalıştık ve gösterdiğimiz çaba sonucunda golü bulduk. İkinci yarıda geriye çok yaslandık ve hata yaptık. Böyle olunca da 2 gol yedik. Mağlup duruma düştük. Takım mağlubiyetten sonra mücadele gücünü arttırdı ve beraberliği yakaladık. Çok iyi oynadığımız söylenemez ama yapmamız gerekeni yaptık. Her iki takıma da birer puan yaramıyor. Ama deplasmanda olduğumuz için biz avantajlı gözüküyoruz. Önümüzdeki hafta Mersin’de 3 puan almak istiyoruz” şeklinde konuştu.