ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında sahalarında Bursaspor ile yapacakları karşılaşmada siyah-kırmızılı taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.

Diri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'de sıkıntılı günler geçirdiklerini anımsatarak, ligde var olma mücadelesi kapsamında bu hafta sahalarında zorlu bir müsabakaya çıkacaklarını söyledi.

Bursaspor maçında siyah-kırmızılı taraftarların stadı tamamen dolduracaklarına inandıklarını dile getiren Diri, "Bu noktada çok dikkatli olmalıyız. Saha içinde olan olaylar tribüncüler için sahada kalır. Saha içerisinde olan rekabeti, hırsı, mücadeleyi tribün dışına taşıyan kişi tribüncü değildir ve kulübüne zarar verir. Bursaspor müsabakasında da sadece ve sadece takımımızı destekleyip oyuncularımızı ateşleyelim" dedi.

Geçen hafta Kasımpaşa deplasmanında gerginlik yaşandığına da dikkati çeken Diri, "Kasımpaşa ile kardeş kulübüz. Biz küme düşmeme mücadelesi veriyoruz. Onlar da bize biraz dalga geçer gibi yaklaştı. Ama bizler Eskişehirspor taraftarı ve tribüncüleri olarak bu olayları tribün dışına taşımayız. Biz, pankartla, koreografi ve bestelerle üstün olma mücadelesine gireriz" diye konuştu.

Kasımpaşa maçının ardından otobüslerinin taşlandığını, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Diri, şunları kaydetti:

"Bursaspor bizim rakibimiz ve komşumuz. Bursaspor'un arma sevdalıları da kentimize gelecek. Bunlara saygı göstermek gerekiyor. Eskişehirspor taraftarlarına ve halkına sesleniyorum; Bursaspor taraftarlarını taşıyan otobüslere bir taş dahi atılmamalı. Bu bizi küçük duruma düşürür. Bizler Bursaspor'u tribünde daha iyi baskı altına alıp, kendi üstünlüğümüzü göstermemiz gerekir. Sokak mücadelesiyle taraftarlık ve tribüncülük olmaz, bunun adı holiganizme girer. Tribüncüyü ve holiganı birbirinden ayıran farklar vardır. Biz tribüncüyüz, 'tribünümüze bakalım' diyoruz."