ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahalarında Kayserispor ile yapacakları maça ilişkin "Her maç bizim için önemli ve her maç bizim için bir final. Bu hafta kesinlikle 3 puanı almak için sahaya çıkacağız" dedi.

Kartal, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Akhisar Belediyespor deplasmanında iyi mücadele ettiklerini ve istedikleri oyunun büyük bir bölümünü sahada yansıttıklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor maçında kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kartal, "Birkaç tane net pozisyon yakaladık, rakibe neredeyse hiç top vermedik. Duran toptan, yemememiz gereken bir golle sahadan mağlup ayrıldık. Oyun ve mücadele olarak en az bir puanı, hatta 3 puanı hak eden taraf bizdik" diye konuştu. 

Kartal, artık Akhisar Belediyespor maçının geride kaldığını, bu hafta sahalarında Kayserispor ile çok önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Her maç bizim için önemli ve her maç bizim için bir final. Bu hafta kesinlikle 3 puanı almak için sahaya çıkacağız. Hem takımın öz güveni hem de taraftarlar ve camiamız adına çok önemli bir maç olmasından dolayı tek düşüncemiz var, bu maçı kazanmak ve 3 puanı almak" ifadelerini kullandı. 

Bir gazetecinin "Eskişehirspor'da eksiklik olarak ne gördünüz?" sorusuna ise İsmail Kartal, şu yanıtı verdi:

"Eksik olarak başta sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Yaklaşık 7-8 gündür takımla birlikteyiz. Bundan sonra hangi oyuncu grubuyla, hangi oyun felsefemizle sahada mücadele edebileceğimizi iyi biliyoruz. Bununla beraber de bu oyuncu grubuyla daha çok isteyen, savaşan, mücadele eden oyuncularla, iyi futboldan ziyade iyi puanlar toplamak için sahaya çıkacağız. Bunun için de elimizdeki kadronun buna yatkın oyuncularını kullanarak mücadele edeceğiz. Biz sahaya rakipler kadar hatta onların bir adım önünde mücadele edebilecek bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bunu da inşallah başaracağız. Ondan sonra puanlarda kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum."

Çok kısa süre içinde üst üste maçlar oynayacaklarını anlatan Kartal, "Bu da bizim şanssızlığımız. Keşke bir iki haftalık ara olsaydı. Sakat oyuncular vardı, onlarla beraber daha iyi bir hazırlanma şansımız olabilirdi. Böyle bir şansımız yok ama bunlar bizim bahanemiz değil. En kısa zamanda, en iyi bir takım nasıl hazırlaması gerekirse biz de o şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.