Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında kendi evinde Kardemir Karabükspor’u ağırlayan Eskişehirspor sahadan 1-1’lik skorla ayrıldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kazanmayı çok istediklerini söyledi. Sağlam, “Şunu belirtmek isterim kazanmayı çok istedik. Taraftarımıza camiamıza 3 puan mutluluğu tattırmak istedik. Çok iyi kapanan takıma karşı ofansif olarak ürettik. İkinci yarı emeğimizin karşılığımı da aldık. Golden sonraları golü atan takım içn 3-5 dakika oyunu tutabilirseniz aldığınız riskler avantaj oluşturabiliyor ama biz bunu yapamadık. Sonuçta kazanmadık. Takımın oynadığı oyundan isteklerinden memnunum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çok iyi bir kadroya sahip değiliz, sakatlanan oyuncularımız takımın önemli oyuncuları. Oyunu değiştirmek için genç oyuncuları oyuna sokmak zorunda kalıyoruz. Andaç, Erkut ve Onur’u oyuna soktuk” dedi.

Taraftarın son 10 dakikadaki protestosunu değerlendiren Sağlam, “Tam taraftara ihtiyacımız olduğu dönemde taraftarın protestosu başlıyor. 10 dakikalık dönemde bu protesto, genç kardeşlerimiz tecrübesizler protestoya olumsuzluk oluşunca elleri ayakları dolaşıyor. Taraftarın maç başında son 10 dakikaya kadar desteğinden memnun olurken, son 10 dakika protestosunu anlayamadım. O dönemde taraftarın desteğine ihtiyacımız vardı. Kazanmak istedik, bir şeyler yapmaya çalıştık ama olmadı. Bu takım daha iyi şeyler yapacak. Genç kardeşlerimiz her geçen gün daha iyi olacaklar. Dolayısıyla biraz daha sabır ve hoşgörü istiyoruz. Genç oyuncularla oynamanın sıkıntıları bunlar. Bu oyuncuları değiştirme şansımız yok. Belki farklı şeyler gelişir o zaman bende 4-5 yeni oyuncu isterim ama kulübün durumu ortada. Olaylara daha olumlu bakmak lazım. Kritik bir dönemden geçiyoruz, değişim sürecinden geçiyoruz. Ekonomik durumumuz sebebiyle oyuncu maliyetleriyle alakalı devre arası transfer yapabilmek için farklı değerleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu duruma sabır göstermek lazım. Mücadele olarak iyiydi, kötü olan bir şey vardı o da sonuç” şeklinde konuştu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, aldıkları 1 puan için mutlu olduklarını ifade etti. Kafkas, “Bizim adımıza oldukça zor bir maçtı alınan 1 puan iyi bir puan. Galibiyete yakın taraf Karabükspor gibi duruyordu. İkinci yarıda oyuncularımız geri çekildiler. Eskişehirspor’da çok etkili oyuncular var. Aldığımız 1 puan için mutluyuz, Eskişehirspor’a başarılar diliyorum” dedi.