Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Eskişehirspor, kendi evinde Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Fenerbahçe maçında takımın çıkışını devam ettireceklerini ifade eden Sağlam, “Bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Maç öncesinde de söyledim, Sivas’taki mücadelemiz, oyunu kazanmak için ortaya koyduğumuz istek, arzu ve 90+5’de gelen gol inşallah sezon başından beri başımıza gelen hem hakem şanssızlıklarının hem de futbol şanssızlıklarının sonu olmuştur. Öyle bir inancımız da vardı. Bugün bu beklenti ve istekle oyuncularımız da sorumluluk aldı. Oyuncularımız sorumluluk alırken, bir sorumluluk alan grup da taraftarımızdı. Onlar da sezon başından beri en kalabalık şekilde maçın başından bitiş düdüğüne kadar bizi canı gönülden, çok olumlu bir şekilde desteklediler. Onlar için de çok sevindim. Bu taraftar daha büyük başarıları yaşamaya layık, daha büyük mutlulukları yaşamak onların da hakkı. Geçen hafta başladık bu hafta devam ettik. Çocuklara da söyledim, başladık, devam ediyoruz, durmayalım. Özellikle Fenerbahçe maçı bizim için güzel fırsat aslında. Moralimiz, motivasyonumuz artmışken Fenerbahçe ile oynamak ve o maçların motivasyonu farklı olur. İnşallah bu çıkışı devam ettirmek isteyeceğiz. Oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ederken, Erciyesspor’a da bundan sonra başarılar diliyorum” diye konuştu.

Takımın daha iyi olacağını ve eksikliklerin giderileceğini kaydeden Sağlam, “İnşallah takımımız daha iyi olacak, buna inanıyorum. Eksikliklerimizi gidereceğiz ama hakem şanssızlıkları, futbol şanssızlıkları, çok kötü kaybettiğimiz maçlara baktığımızda, bu takımın yeri burası değildi. Ama futbolun bir gerçeği var. Maçlar oynanıyor, bitiyor ve sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz bunu bugüne kadar başaramamıştık. İnşallah bundan sonra iyi gidişatımız devam edecek. Maçı bırakmadık, sabırla oynadık, pozisyon ürettik, pozisyon kaçırdık ama sonunda hak etiğimiz galibiyeti getiren sonucu bulduk. İyi oldu, inşallah devam edecek” dedi.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise, sezon başından beri ilk kez düşündüklerinin altında oynadıklarını dile getirerek, “Eskişehirspor’u kutluyorum. Bizden daha iyi oynadı ve galibiyeti hak etti. Biz artık bundan sonraki maça bakacağız. Bizim için kendi sahamızdaki Balıkesir maçı önemli. Buradaki hataları görüp, bundan sonra inşallah Balıkesir maçında tekrarlamayacağız” ifadelerini kullandı.