ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, siyah-kırmızılı kulübün 14 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Hoşcan, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sezonun ilk yarısında yaşadıkları fırtınalar sonrası ikinci devrede herkesin bir endişesinin bulunduğunu, "istifa" seslerinin yükseltildiğini belirtti.

O dönem kongre kararı almadıklarını dile getiren Hoşcan, şunları kaydetti: 

"Kardemir Karabükspor maçının ertesinde yönetimle yaptığımız toplantıda arkadaşlarımın çoğu 'Seçim kararı alınmasına gerek yok' demesine rağmen ricamı kırmadılar. Aday olup olmayacağımla ilgili kesin bir tavrım yoktu. Yoğun görüşmelerin ardından tablonun hiç de kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını bir kez daha gördüm. Seçim kararına rağmen görevimizi aksatmadık. Bize olan güvenin devam ettiğini çok net gördüm. Eskişehirspor hiçbir zaman bu kadar şeffaf, adil ve katılımcı yönetilmemişti. Artık bu kulübün kurum hafızası ve kurum kültürü var. Bu kulüp şehrin markasıdır. Bu markaya herkesin destek vermesi lazım. Eskişehirspor'un kendinden başka dostu ve düşmanı yok. Adaylığımız Eskişehirspor camiasına hayırlı olsun. Eskişehirspor, bu şehrin onurudur."

 

- "Ahlaki ve aidiyet duygusu yeniden kazanılacak"

Eskişehirspor'da 1970'lerde yaşanan ruhunu yeniden yakalamaya çalıştıklarını anlatan Hoşcan, "Bunu başaracağız. Bu konuda somut hamleler yapıyoruz. Hiçbir tavizimiz yok. 'Üçüncü ligden alınan topçularla bu takım olmaz' dediler. Şimdi o oyuncular el üstünde tutuluyor. Ahlaki ve aidiyet duygusu, bu takımda yeniden kazanılacak" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor'un Spor Toto Süper Lig'de puan tablosundaki yerinin tatmin edici olmadığını vurgulayan Hoşcan, şöyle konuştu: 

"Önümüzde iki maçımız var. Eskişehirspor'un son 6 maçtaki performansı herkes tarafından takdir ediliyor. Bu iki maçta da en iyi sonuçlarla dönerek, ligi bitireceğimiz yere birlikte bakacağız. Şu anda vazgeçilmez olarak konuşulan oyuncular var. Bunlar devre arasında yerden yere vuruluyordu. Bugün o oyuncularımızla ilgili 'kaybetmeyin' yorumları var."

Hoşcan, bu sezon en çok üzüldüğü durumun, Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda etmek olduğunu kaydetti.