Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Fatih Sezer, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifa ettiği ve yönetimin kabul etmediği yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sezer, istifa gibi bir durum söz konusu olmadığını, Sivas maçı sonrası Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifasını isteyen taraftarlara “Gereğini yaparım” şeklinde bir çıkışının olduğunu kaydetti. Ertuğrul Sağlam ile sezon sonu da sözleşme yenileyerek devam etmek istediklerini belirten Sezer, “Hocamızla devam ediyoruz. Sivas maçından sonra hocamıza karşı küfür oldu. “İstifa et” diye 3-5 kişinin bir tepkisi olmuş. O’da “Tamam ben gereğini yaparım” demiş. Bir anlık sinirle yapılan bir açıklamaydı. İstifa ettiğine dair işin aslı astarı yok. Hoca görevinin başında. Resmi olarak yönetime iletilmiş bir şey yok” dedi.

HOCAYLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

“Sözleşmesi yıl sonu bitecek. Uzatılması ile ilgili bir çalışma var mı?” şeklindeki soruya karşılık Sezer; “Sonuçlar istediğimiz gibi değil. Oturulup değerlendirilmesi gereken bir durum. Ama bizim gönlümüzden geçen devam etmek istiyoruz” diye cevap verdi.

Puan cetvelindeki sırayı hak etmediklerini ifade eden Sezer, “Hakkımız olan maçları 3 puan ile bitiremedik. Hak etmediğimiz bir yerdeyiz. Hocamızın belirttiği gibi Sivas maçında son dakika golüyle bir başlangıç yaptık. Bundan sonrada yukarıya gidiş başlayacaktır. Hocamız takıma 3 gün izin verdi. Bugün antrenman başlıyor. Erciyes maçından mutlak galibiyetle ayrılacağımızdan şüphemiz yok. Dışarıda oluşturulan kaos ortamı havası kasıtlı ve bilinçli olarak yapılıyor. Öyle bir kaosu biz kulübün içerisinde yaşamıyoruz” diye konuştu.