ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor'da son aylarda yaşanan sıkıntılı dönem nedeniyle, kulübün ve kentin ileri gelenleri ortak bir toplantı düzenledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çağrısı üzerine düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor'un birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaptı. 

Mesut Hoşcan, bütçelerine göre bir transfer modeli ortaya koyduklarını aktararak, "Takımın şu anda yaşadıkları hoş değil. Hiç kimse merak etmesin bu takıma bir şey olmasına müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Camia içinde yaşanan olayları ortaya koymaları gerektiğini kaydeden Başkan Hoşcan, "Puan sıralaması olarak iyi değiliz. 10 haftada 4 puanımız var ve hiç hoş değil. Bununla ilgili camia içi olayları ortaya koymamız gerek. Lige Fenerbahçe mağlubiyetiyle başladık. Arkasından Medicana Sivasspor maçını kazandık ve Çaykur Rizespor ile berabere kaldık. Ligin 4. haftasındaki Kasımpaşa maçındaki ilk golden itibaren protestolar başladı. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Futbolcularımız da genç ve etkileniyor. Oyuncularımıza sahip çıkmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

 

- Büyükerşen: "Yeniden bir ayağa kalkma olabilir"

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, takım ile ilgili kentte bir panik havasının olduğunu vurguladı.

Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Büyükerşen, Eskişehirspor'un, Eskişehir'in bir markası olduğunu bildirerek, şunları aktardı:

"Eskişehirspor, Türk spor tarihinde önemli bir yere sahip. Gazetelere baktığınızda her kafadan bir ses çıkıyor. Borç her zaman olur. Bütün futbol kulüplerinde borç var. Mesele sadece para meselesi de değil. Takımın durumu, bana göre düzelmez değil. Daha ilk yarının bitmesine maçlar var. Yeniden bir ayağa kalkma olabilir. Kanaat liderlerini bir araya getirip bu konuyu görüşelim istedim. Benim görevim sadece bir ağabeylik yapmak."

 

- Halil Ünal, yönetimi istifaya çağırdı

 

Eskişehirspor Kulübü'nün eski başkanlarından Halil Ünal ise, kırmızı-siyahlı kulübün yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiğini savundu.

Eskişehirspor'un içinde bulunduğu kötü durumdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Ünal, "Eskişehirspor içinde bulunduğu kaos ortamından kurtulabilir. Çatlamış, kırılmış bir testi var. Bu testi maalesef su tutmuyor. Şu andaki yönetimde bulunan arkadaşlarımız bir an önce istifa etmelidir. Mümkünse Osmanlıspor maçından önce olmalıdır" açıklamasını yaptı.

Şehrin ileri gelenleri olarak el ele verip Eskişehirspor'u bulunduğu durumda kurtarabileceklerini dile getiren Halil Ünal, "En kısa sürede de bir genel kurul yapmalıyız. Bu kaos ortamından Eskişehirspor'u kurtaracağız. Bu takımın yeni bir havaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Dün, Galatasaray tribünlerinden yapılan 'Eskişehirspor kümeye' tezahüratları bizi üzdü. Eskişehirspor asla düşmemeli. Buralara kolay getirmedik. Bu takımı kurtarırız, kimse merak etmesin" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.