ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un kulüp yönetim kurulu, 23 Ekim Cuma akşamı oynanacak Kayserispor maçı öncesinde taraftarlardan takımlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. 

Siyah-kırmızılı kulübün internet sitesinden "Takıma destek zamanı" başlıklı açıklamada, Eskişehirspor'un büyüklüğünün mücadele azminden ve en zor günlerini ortak hareket ederek atlatmasından geldiği, yaşanan bu zor günlerde Eskişehirsporluluk bilincinin en yükseğe çıkması gereken bir dönemden geçildiği kaydedildi.

Taraftarların yaşadığı duygularının anlaşıldığı, tepkilerin haklı bulunduğu, eleştirilerden de ders çıkarıldığının kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hepimizin değerlisi, göz nuru Eskişehirsporumuzun yönetimini devralmadan önce de devraldıktan sonra da aynı konuya vurgu yaptık. Biz, Eskişehirspor'u hep birlikte yöneteceğiz. Bizler de Eskişehirspor taraftarıyız. Eskişehirsporumuzu yönetme şerefine erişmiş şanslı kişiler olarak üzüntümüz daha da katlanıyor. Puan durumundaki yerimizden dolayı kahrolan, üzülen, dertlenenlerin en başında geliyoruz. Her bir renktaşımız kadar üzülüyor, her bir renktaşımız kadar kahroluyoruz. Bu süreçte bizlere düşen görev kadar, Eskişehirsporumuza gönül vermiş her bir taraftara da görev düşüyor. Bizler, yöneticiler olarak yaşadığımız zor günlerden gerekli dersleri çıkardık. Bu zor günlerimizden itibaren ve ligin ikinci yarısında da artarak devam edecek olan yükseliş grafiğimiz için ne gerekiyorsa şimdiden yapıyoruz."

Yerel basın ve sosyal medyada yapılan bütün eleştirilerden gerekli çıkarımların yapıldığı belirtilen kulüp açıklamasında,  "Günümüzün ve gecemizin her anını bu sıkıntılı günlerden bir an önce kurtulmak için gerekli adımları atmak için harcıyoruz. Tablo ortada. Yapılan doğrularla birlikte, yanlışları da görüp futbolda her zaman var olan şans faktörünü de hesap ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kötü sonuçları almamızdaki bütün sorunları ve sorumluları da tespit ediyoruz" denildi.  

Teknik direktör İsmail Kartal ve ekibinin zor günleri atlatmak için sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalıştıkları ve çabaladıklarının da vurgulandığı açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Biz, kadromuzdaki futbolcularımıza her zaman güvendik. İsmail Kartal hocamız da futbolcularımızın gerçek kapasitelerine ulaşması için gerekli çalışmaları yapıyor. Cuma günü oynayacağımız maçtan itibaren takımdaki olumlu gidişatı görmek için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Kulübümüzün her kademesi zor günleri atlatmak için üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ediyor. Yaşadıklarımız nedeniyle üzülen herkes bilsin ki, ne hissettiklerini çok iyi biliyor, düşüncelerini yakından takip ediyoruz."

Kulüp açıklaması, "Bu süreçte artık tek ihtiyacımız, taraftarımızın bize her zaman güç katan desteği. Kazanmak için sahaya çıkacak teknik ekip ve futbolcularımızın ihtiyacı olan desteği verirsek, el birliğiyle bu zor günleri atlatmış olacağız. Kimse unutmuyor ki, aslolan taraftardır. Taraftarın desteği olmadan bu zor günleri aşmamız imkansızdır. Büyük Eskişehirspor taraftarını cuma günü, takımımızı hep birlikte son dakikaya kadar desteklemeye davet ediyoruz" ifadeleriyle son buldu.