Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer, takımın ligin 6. haftasının ardından puan tablosunda hala alt sıralarda olmasının sebebini şanssızlıklara bağlayarak, "Bizim gerçekten hiç endişemiz yok. Bu takım kalitesiyle buradan gerçek yerine kısa sürede gidecektir diye düşünüyorum" dedi.

Sezer, düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Öncelikle Bursaspor maçını değerlendiren Fatih Sezer; bu maçta ilk yarı tanıyamadıkları takımın ikinci yarıda gerçek kimliğine kavuştuğunu anlattı. "Son dakikalardaki oyunla galibiyeti kaçıran taraf biz olduk" diyen Fatih Sezer, "Son dakikalardaki oyunu genele yaymak lazım. Takım olarak biraz futbol şansına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu şans faktörünün Mersin deplasmanı ve kupadaki Kırıkhanspor maçlarıyla bize dönmesini umut ediyorum. Takımımız gerçekten iyi oynuyor. Takımda birlik beraberlik gerçekten oldukça üst seviyede. Yönetim, teknik kadro ve futbolcularımız abi - kardeş şeklinde, aile ortamında yaşıyorlar. Biz yöneticiler olarak boş zamanlarımızda sürekli tesislerdeyiz. Takımımızla birlikteyiz. Eksik olarak gördüğümüz hiçbir şey yok. Sadece şansa ihtiyacımız var. Bu şansında Mersin maçında yanımızda olacağını düşünüyorum ve galibiyetle döneceğimize yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

TRİBÜN OLAYLARI ve KÖTÜ TEZAHÜRATLARDAN UZAK DURMALIYIZ

Bursaspor maçında yaşanan tribün olayları ve tezahüratlar yüzünden ceza alınmasının beklendiğini belirten Sezer; “Dün Bursaspor maçından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’na sevk edildik. Taraftarımız muhteşemdi Bursaspor maçında. Gerçekten çok iyi destek verdiler, ama kötü tezahürat ve çirkin saha olayları nedeniyle de PFDK’ya sevkimiz gerçekleşti. Şu anda da savunmamız yapılıyor. Sonucuna da katlanacağız yapacak bir şey yok. Bunların azalması o tribün gücünün bize etkisini çok daha fazla artıracaktır. Taraftarlarmızdan ricamız, tribün olayları ve kötü tezahüratlardan uzak durması” dedi.

FORVETLERİMİZE İNANCIMIZI YİTİRMEDİK

Gazetecilerin, ’Devre arasında takıma forvet takviyesi yapılacak mı?’ sorusuna Sezer, "Yönetim Kurulu olarak kesinlikle forvet oyuncularımıza inancımız yitirmiş durumda değiliz. Sadece kalitelerini sahaya yansıtamadıklarını düşünüyorum. Önümüzdeki maçlarda da kumaş kalitelerinin ne kadar yüksek olduğunu göreceğimizi düşünüyorum. Ama hocamız raporu doğrultusunda istek gelirse de tabii ki değerlendirme yapılacaktır. Hepimizin istediği gol, ne kadar iyi oynarsak oynayalım gol olmadan istediğimizi alamıyoruz. Gençlerbirliği maçını, Çaykur Rizespor maçını gördük. 90 dakika neredeyse tek kale oynamamıza rağmen gol olmayınca hepimizi üzen bir sonuçla ayrıldık. Teknik heyette böyle bir istek gelirse gereğini yapmakta bizim görevimiz" şeklinde yanıt verdi.

HEDEFİMİZ DEĞİŞMEDİ

Ligin 6. haftasının ardından puan tablosunda hala alt sıralarda olmasının sebebini şanssızlıklara bağlayan Fatih Sezer, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Bizim gerçekten hiç endişemiz yok. Bu takım kalitesiyle buradan gerçek yerine kısa sürede gidecektir diye düşünüyorum. Az önce de bahsettiğim gibi şanssız maçlardan dolayı bu sıradayız. Baktığımız zaman dışarıda bir Galatasaray maçı, Beşiktaş maçı, Bursaspor maçı oynanmış ve bunlar neredeyse ligin en zorlu deplasman maçları. Ve hepsinden de 1 puanla ayrılmışız. İçeride iki tane şanssız, tek kale oynanan iki maçtan puansız ayrılmak şu andaki takımın durumunu yerini belirledi. Bu hep böyle olmayacaktır, değişecektir. Bu oyunun karşılığı golle süslenecektir. Puanlara yansıyarak bizi en üst sıralara çıkaracaktır diye düşünüyorum. Hedefimiz hala Avrupa maçlarında yer almak.”

BU HABERLER ART NİYETLİ

Ekonomik kriz olduğu ve haciz iddiası ile ilgili çıkan haberlere de değinen Basın Sözcüsü Fatih Sezer, yaşanan süreci ve çıkan haberlerin art niyetli olduğunu söyledi. Avukatların görüşmek için tesislere geldiğin anda ortaya çıkan haberleri değerlendiren Sezer; “Servet Çetin olayı bugün olan bir olay değil. Servet Çetin zaten daha önce bir işlem başlatmıştı. Kendi avukatının kulübümüzle görüşmeye geldiği gün aynı anda aynı saatte, art niyetli bir haber yapıldı. Bir görüşmeydi bu, herhangi bir işlem yapmak için gelmemişlerdi. Ama nasıl böyle bir haber yapıldı böyle anlamış değiliz” dedi.