Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, futbolcuların son zamanların en hırslı ve inançlı futbolunu oynadıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli ekip, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında sahasında ağırladığı Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Mersin İdmanyurdu’nun Galatasaray maçını izledik ve çalışmalarımızı yaptık. Oyuncularım verdiğim taktikleri fazlasıyla yerine getirdi. Sahada çok iyi olduğumuz için Mersin İdmanyurdu etkili olamadı. Futbolcularımız son zamanların en hırslı ve inançlı futbolunu oynadılar. 3 puan taraftarlarımıza armağan olsun” dedi.

“FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Teknik anlamdaki istatistiklerde bütün rakiplerin hemen hemen önünde olduklarını ifade eden Kartal, “Ben Ersun hoca veya Aykut hoca ile yarış içerisinde değilim. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için çok çalışıyoruz. Takımın yaş ortalamasına gelince; Emenike, Kuyt dünya kupasından geldiler. Benim oyuncularım iyi mücadele ediyorlar. Oyuncularımdan memnunum. Şu ana kadar zaman zaman kafamdaki futbolu oynayabiliyoruz. Benim hayal ettiğim futbol zamanla alakalı bir şey. Birazcık buna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“DIEGO’NUN KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Diego Ribas’ın performansını da değerlendiren deneyimli hoca, “Geldiği takımlardan izlediğimize göre kaliteli bir oyuncu. Diego’nun oynamasını, katkı sağlamasını bekliyoruz. Zaman zaman katkı sağladı. Ben Türkiye’deki futbol karşısında buraya adapte olabileceğini bekliyorum ve katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Penaltıyı kimin kullanacağı ile ilgili yaşanan tartışmayı da değerlendiren Kartal, “Bu takımın penaltıcısı Emre, ikincisi de Kuyt’dır. Penaltıyı Diego attıysa Emre izin verdiği içindir. Soyunma odasında bununla ilgili bir şey konuşmadık” dedi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını ifade ederek, "Galatasaray maçındaki performansımıza göre bu maçta istediğimiz oyun olmadı. 70. dakikadan sonra atak oynamaya başladık. Onda da istediğimiz şeyleri yapamadık. İyi pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Arkadaşlarımızdan daha üstün bir performans bekliyordum. Bir haftadan beri buradan kamptayız. Sıkılmış olabilirler, ligin son haftaları olması sebebiyle performans düşüklüğü olabilir. İkinci yarı son 10-15 dakika iyi bir futbol oynadık” dedi.

“HAKEMLER BASKI ALTINDALAR

Hakem kararları ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Çalımbay, “Ben maçtan önce yaptığım açıklamada Anadolu takımlarının mağdur edildiğini söyledim. Hakemlerin büyük maçlarda etki altında kaldığını söyledim. Galatasaray maçında yediğimiz golde hakem benim oyuncuma kart gösterdi. Benim söylemek istediğim hakemler baskı altında kalıyor. Taraftarlar baskı olarak çok iyiler. Düne kadar bize çok hatalar yapıldı ama hiç gündeme gelmiyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a hata yapıldığı zaman baskı oluyor” diye konuştu.

Çalımbay ayrıca, Beşiktaş’ın Adana Demirspor ile oynadığı maçta Veli Kavlak’ın kırmızı kartı iptal ettirmesinin de çok doğru bir davranış olduğunu söyledi.

“GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLE ÜST ÜSTE OYNAYAN TAKIM HATIRLAMIYORUM”

Fenerbahçe’nin kendilerine pozisyon verdiğini ancak değerlendiremediklerini de dile getiren tecrübeli teknik adam, “Arkadaşlarımız tam kapasitelerinde oynayamadılar. Hücum oyuncularımız özellikle ilk yarıda etkisiz kaldı. Galatasaray maçında çok iyiydik. Kupanın fikstüründen dolayı bir hafta İstanbul’da kaldık. Fikstür azizliğimiz var. Futbolculuk hayatımda dahi Galatasaray ve Fenerbahçe ile üst üste deplasmanda oynayan bir Anadolu takımı hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.