Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, 2-1’lik galibiyetle biten Çaykur Rizespor maçının ardından, “Verilmeyen 3 penaltı var” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

“ÇOK DENEDİK, ÇOK ZORLADIK”

İsmail Kartal, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta önemli bir derbi galibiyeti sonrasında bu akşam da kendi evimizde iyi futbol oynayarak yolumuza devam etmek isteyerek sahaya çıktık. Baştan sona oyunu bizim hakettiğimiz şekilde devam etti. Çok denedik, çok zorladık. Beklenmedik bir anda kendi kalemizde gol yedik. Verilmeyen 3 penaltı var. Oyuncularım yükselen bir grafikle çok pozisyon üretti. Bu akşam 2-1 kazandık. Oyuncularım özveri ile oyuna devam etti. Gökhan’ın ilk yarıda kasığında problem vardı. Denedik ve oyuna devam etti. Kendisi özveride bulunduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. Sezon başından beri her geçen gün yükselen bir performansımız var. Aldığımız ve kazandığımız 3 puandan dolayı takımımı tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.

“KAZANMAYI BİLDİK”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, baskılı oynadıklarını belirterek, “Bu kadar baskılı oynadığımız, net pozisyonlara girdiğimiz bir maçta gol gelmeyince oyuncular üzerinde baskı olur. Normaldir. Sonucunda da 1 gol bulup kazanmayı bildik. Bunu dünyanın en önemli futbolcuları da yaşayabilir” yorumunda bulundu.

“NET PENALTI POZİSYONUMUZ VAR”

Emenike’nin verilmeyen penaltısının sorulması üzerine Kartal, “Sezon başında hakemler geldi ve son dünya kupası ile ilgili görüntülü analizle bize pozisyonları anlattı. Emenike’ye yapılan penaltı değil, diyelim ki penaltıydı, iki tane de net penaltı pozisyonumuz var. Emenike’ye kontrolsüz girildiği için hem penaltı hem kırmızı kart ya da penaltı sarı kart. Hadi diyelim sarı kartta yok, net bir penaltı pozisyonu. Hakemle o pozisyonun ardından konuştuk ve ben, ‘Hocam yüzde yüz penaltı’ dedim, o da ‘Ben görmedim’ dedi. Ben de, ‘Tamam’ dedim. Diyaloğumuz bu şekildeydi” yanıtını verdi.

“24 KİŞİLİK KADROYA SAHİBİZ”

Diego ile ilgili gelen bir soru üzerine Kartal, “Ben geçen haftalardan beri Diego eksiği olduğunu ve buranın sert bir lig olduğunu, adapte olacağını söylemiştim. Biz 24 kişilik kadroya sahibiz. Diego’nun performansından memnunum” cevabını verdi.

“HER AN HERKES OYNAYABİLİR”

Bruno Alves’in yedek kulübesinde olması ile ilgili gelen bir soru üzerine İsmail Kartal, bunun bir tercih meselesi olduğu fikrini beyan ederek, “Bruno cezalıyken Bekir ve Kadlec başarılı bir performans sergiledi. Bekir gösterdiği performans sebebiyle milli takıma da seçildi. Bruno da aynı şekilde. Biz 24 kişilik kadroya sahibiz. Her an herkes oynayabilir” şeklinde konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan Çaykur Rizespor’da teknik direktör Mehmet Özdilek, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Serkan’ın performansı maçın daha farklı bitmesini engelledi” dedi.

“TOPA HÜKMETME ANLAMINDA CİDDİ ZAAFLARIMIZ VAR”

Tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe’yi tebrik ederek, “Amacımız buradan puan almaktı. Oyuna golle de başladık. Ama ondan sonraki süreçte rakibimizin direncine karşılık veremedik. Kalecimizi Serkan maç içerisinde ciddi reaksiyonlar gösterdi. İkinci yarıya başlarken de baskıyı hissedeceğimizi biliyorduk. Tam oyuncu değişikliği yaparken Kıvanc’ın atılmasıyla rakip karşısında belli noktaya kadar direnci yukarıda tutmaya çalıştık. Fenerbahçe’ye seyircisi karşısında cevap vermekte zorlandık. Bizim topa hükmetme anlamında ciddi zaaflarımız vardı. Neticesinde ikinci golü de yedik. Maç 2-1 bitti. Serkan’ın performansı maçın daha farklı bitmesini engelledi. Oyuncular saha içerisinde mücadelesini gösterdi ama böyle maçlarda bireysel yeteneklerini de sergilemeleri gerekiyor. Hakem genel hatları ile zaman zaman doğru kararlar verse de zaman zaman basit hatalar yaptı. Kıvanc’ın gördüğü kartın aynısını Gökhan Gönül’e de vermeliydi. Kararlar eşit olmalı. Bize aynı şey, rakibe farklı olmaz. Biraz daha objektif olurlarsa futbolun gelişimi adına daha iyi olur. Hakemler herkese eşit olmalı” açıklamasını yaptı.

“BİZE İKİ SARIYLA KIRMIZI KART VERİLDİYSE, ONLARA DA VERİLMELİYDİ”

Emenike’ye ceza sahası içerisinde yapılan faulün sorulması üzerine Özdilek, “Penaltı penaltıydı. Gören hakemin kendisi zaten. Verse kimse de niye verdin demeyecek. Vermediği zaman ise rakip tarafından tepki olacaktır. Verilen penaltı evet, penaltıydı. Emenike’nin topu çektiği pozisyonda kimse kayarak müdahale yapmamalı. Biz futbolcularımıza bunu söylüyoruz. Aynısı Gökhan için de geçerli. Bize iki sarıyla kırmızı kart verildiyse, onlara da verilmeliydi” yanıtını verdi.

“DEPLASMAN PERFORMANSIMIZ GAYET BAŞARILI”

“Fenerbahçe maçına gelirken bu kadar pasif oynamayı düşünmedik” diyen Mehmet Özdilek, “Bu seneki deplasman performansımız gayet başarılı. Oradaki başarının en önemli nedenlerinden birisi ise topun gerisine gelip mesafe daraltmamızla alakalıydı” dedi.