Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, 4-1 galip geldikleri Sivasspor maçının ardından, “Bu akşam 3 puan aldık. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe’nin Sivasspor’a karşı 4-1 galip geldiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal, haklı bir galibiyet elde ettiklerini dile getirerek, “4-1 kazandık. Daha farklı da kazanabilirdik. Oyunu büyük bölümünü elimizde tuttuk. Kendi adımıza sezonun en farklı galibiyetini elde ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 3 puan aldık, yolumuza devam ediyoruz. Sadece bir 3 puan kazandık. Ön tarafta oynayan oyuncuların üzerinde baskılar vardı. Onlar mutlu oldu, en az onlar kadar ben de mutlu oldum. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyorum” açıklamasında bulundu.

Taraftarın maça ilgisiz kalması ile ilgili gelen bir soru üzerine deneyimli teknik adam, “Bu akşam 3 puan aldık. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Acaba bu bizimle mi alakalı, başka bir şeyle mi bilemiyorum” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, "Ligin en iyi futbolunu oynayan takım hangisi" şeklinde yönelttiği soru üzerine İsmail Kartal, “Ben kendi takımıma bakıyorum. Başkalarının oynadığı futbolu izliyoruz, bizi pek ilgilendirmiyor. Bu akşam 3 puan aldık, herkesi tebrik ediyorum” cevabını verdi.

Takımında yaşlı oyuncular olduğunun hatırlatılmasıyla birlikte Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Yaşlı oyuncularımız var ama iyi mücadele ediyoruz. Üst seviyede çok iyi profesyoneller. Ben oyuncularımdan memnunum” dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor’da teknik direktör Roberto Carlos, 4-1’lik skorla Fenerbahçe’ye mağlup oldukları maçın ardından, “Beraberliği yakaladıktan kısa bir süre sonra gol yedik. Özellikle maçı beraberliği taşıdıktan sonra hemen gol yedik. Kişisel hatalarımız vardı. Fenerbahçe bize çok gol fırsatı verdi ancak biz bunları değerlendiremedik. Kişisel hatalarımız vardı. Söylenecek bir şey yok” diyerek, maçın genel değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı teknik adama, hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamada, ’Fenerbahçe maçının hakemlerinden çekiniyorum’ şeklindeki ibarelerinin hatırlatılması üzerine, “Fenerbahçe’nin iki tane golünde ofsayt hatası vardı. Emre’nin eline çarpan top da verilmeyen bir karar” yanıtını verdi.

Carlos’un yapmış olduğu o açıklamalarına binaen, bir gazetecinin, "Çekindikleriniz başınıza geldi mi?” şeklindeki soruya ise, genç teknik adam, "Hakemlerle ilgili bir şey söylemeyeceğim" cevabını verdi.