İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Torku Konyaspor'la oynadıkları maçta, Ajax maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. 

Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen Luis Nani'nin yerine Ülker Stadı'nda oynanan Torku Konyaspor maçında Jose Fernandao'ya şans verdi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunmada Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Savunmanın önünde Josef de Souza-Mehmet Topal ikilisini bozmayan Pereira, sol kanatta Alper Potuk'u görevlendirdi. Robin van Persie sağ kanada yakın oynarken, Diego Ribas forvet arkasında Jose Fernandao ise ileri uçta forma giydi.

 

- Nani kulübede

 

Vitor Pereira, vatandaşı Luis Nani'yi bu sezon ilk kez yedek kulübesinde oturttu.

Portekizli teknik adam, geçen hafta Osmanlıspor ile deplasmanda oynanan maçta kadroya almadığı Nani'ye Torku Konyaspor karşısında ise ilk 11'de şans vermedi. Hafta içi Ajax karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Nani, bu sezon ilk kez kulübede forma şansı bekledi.

Portekizli futbolcu, bu sezon Fenerbahçe'nin oynadığı 18 maçın 17'sinde ilk 11'de forma giymiş, bir karşılaşmada ise 18 kişilik kadroya girememişti.

 

- 4 maç sonra çift forvet

 

Pereira, 4 maç aradan sonra tekrar çift forvetle sahaya çıktı.

Tecrübeli teknik adam, Van Persie-Fernandao ikilisini en son ligin 8. haftasındaki Kayserispor deplasmanında ilk 11'de sahaya sürmüştü. Pereria, Avrupa Ligi'ndeki iki Ajax maçı ile Galatasaray ve Osmanlıspor karşılaşmalarında tek forvetli sistemi tercih etti.

Öte yandan sarı-lacivertlilerin Brezilyalı forveti Fernandao da 4 maç aradan sonra ilk 11'deki formasına kavuştu.

 

- Fenerbahçe'de 4 eksik

 

Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçına 4 sakat futbolcusundan yoksun çıktı.

Geçirdiği operasyondan sonra rehabilitasyon çalışmalarını sürdüren Caner Erkin ile sakatlıkları devam eden Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Torku Konyaspor maçının kadrosunda yer almadı.

Öte yandan Pereira, 18 kişilik maç kadrosuna Mehmet Topuz ile genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'i dahil etmedi.

 

- Aykut Kocaman 910 gün sonra Kadıköy'de

 

Sarı-lacivertli takımı 2010-2013 yıllarında çalıştıran Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 910 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı.

Fenerbahçe'yle hem futbolculuk hem de teknik direktörlük döneminde önemli başarılar kazanan Kocaman, Kadıköy'e bu sefer rakip olarak geldi.

Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Kadıköy'de çıktığı son maçta 12 Mayıs 2013'te Galatasaray'a karşı 2-1'lik galibiyet elde etmişti. Bu tarihten sonra Kadıköy'de ilk kez maça çıkan Kocaman, eski takımına karşı Torku Konyaspor'un başında yer aldı.

Maç başlamadan önce başta Gökhan Gönül ve Mehmet Topal olmak üzere bazı Fenerbahçeli futbolcular, eski teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın yanına gidip, sarılarak başarılar diledi.

 

- Torku Konyaspor'da da tek değişiklik

 

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman, takımında geçen haftaki Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı.

Kocaman, Dimitar Rangelov'un yerine Uğur İnceman'a şans tanıdı.

Yeşil-beyazlılar sahaya Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Traore, Holmen, Meha ve Ömer Şişmanoğlu 11'iyle çıktı.

Torku Konyasporlu futbolcular seremonide "Vodafone 37. İstanbul Maratonu, İstanbul Aşkına Koş, Kadına Şiddete Dur De" pankartıyla yer aldı.

Öte yandan sarı-lacivertlilerden sezon başında kiralık olarak Torku Konyaspor'a giden Samuel Holmen de eski takımına karşı forma giydi.

 

- Tribünler dolmadı

 

Fenerbahçeli taraftarlar, Torku Konyaspor maçında Ülker Stadı'nın tribünlerini dolduramadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, sarı-lacivertlilerin Galatasaray'la oynadığı derbide çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Migros, Okul Açık ve Fenerium tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarını Torku Konyaspor maçı için bloke etme kararı almıştı. Torku Konyaspor maçında bu tribünlerdeki boşluklar dikkati çekti.

Karşılaşmayı yaklaşık 30 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti. Maçı 50'ye yakın Torku Konyaspor taraftarı da kendisine ayrılan yerden izledi.