İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Torku Konyaspor'u 1-0 yenerek, sahasında iki maç sonra galip geldi.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmaya Fenerbahçe oldukça tutuk başladı. İlk 45 dakika boyunca hiç pozisyona giremeyen sarı-lacivertliler, rakibine de pozisyon vermeyince takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkini yarıda rakip kaleden daha fazla gözüken Fenerbahçe, galibiyet golünü 77. dakikada Jose Fernandao'nun ayağından buldu. Bu golden sonra farkı arttırmak için yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Sahasında son iki maçta Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'la berabre kalan Fenerbahçe, taraftarı önündeki galibiyet hasretini sonlandırdı.

 

- Fernandao 3 puanı getirdi

 

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, 77. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Maçın 77. dakikasında sahneye çıkan Fernandao, takımını 3 puanı getiren gole imza attı. Sarı-lacivertlilerin istediği futbolu oynayamadığı maçta Brezilyalı forvet, takımına 3 puan kazandırdı.

En son ligin 7. haftasında Akhisar Belediyespor ağlarını iki kez sarsan Fernandao, daha sonraki Kayserispor, Galatasaray ve Osmanlıspor maçlarını boş geçmişti.

Ligin ilk haftasında da Eskişehirspor ağlarını sarsan Fernandao, gol sayısını 4'e çıkarttı.

Öte yandan golden önce yaptığı çalımlarla ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım'ın da golde büyük payı vardı. Hasan Ali'nin şutunda kaleciden dönen topu Fernandao boş ağlara gönderdi.

 

-  Değişiklikler hareket getirdi

 

Teknik direktör Vitor Pereira'nın yaptığı değişikliler, sarı-lacivertli takıma hareket getirdi.

İlk yarıda rakibini hiç zorlayamayan Fenerbahçe, ikinci devreye Robin van Persie'nin yerine Volkan Şen ve Josef de Souza'nın yerine de Luis Nani'yi alarak başladı. Bu değişikliklerden sonra Fenerbahçe, Torku Konyaspor kalesinde daha fazla görünmeye başladı ve aradığı golü 77. dakikada buldu.

Portekizli teknik adam, maçın 66. dakikasında da Alper Potuk'un yerine Ozan Tufan'ı aldı.

 

- 1-0'a devam

 

Fenerbahçe, oynadığı son 6 maçın 4'ünü 1-0'lık skorlarla kazandı.

Sarı-lacivertliler, ligde Kayserispor, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor'u Avrupa'da da Ajax'ı tek golle geçti. Bu süreçte Fenerbahçe, Galatasaray'la 1-1, Ajax'la ise deplasmana 0-0 berabere kaldı.

"Sarı Kanarya", son 6 maçında birden fazla gol atma sevinci yaşayamadı.

 

- Pereira sevincini top toplayıcı çocukla yaşadı

 

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Vitor Pereira, Fernandao'nun golünden sonra sevincini top toplayıcı çocukla yaşadı.

Brezilyalı futbolcunun golünden sonra yedek kulübesinin arkasındaki top toplayıcıya yönelen Pereira, çocuğa sarılarak sevincini paylaştı. Portekizli teknik adam daha önce Antalyaspor maçının son anında Nani'nin attığı galibiyet golünden sonra da aynı sevinci yaşamıştı.

 

- Taraftardan ilk yarıdaki futbola tepki

 

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının ilk yarıda sergilediği performansa tepki gösterdi.

İlk yarıda istediği oyunu oynayamayan sarı-lacivertli futbolcular, özellikle yaptıkları top kayıplarından sonra taraftarın ıslıklı protestosuyla karşılaştı. Bazı taraftarlar "Yeter artık, saldır Fenerbahçe" tezahüratında bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarlar milli futbolcu Gökhan Gönül'ü ise mücadelesinden dolayı alkışladı. Gökhan da lehine yapılan tezahüratlardan sonra formasının üzerinden Fenerbahçe armasını öpüp, taraftarı alkışlayarak kendisine gösterilen desteğe karşılık verdi.

 

- Torku Konyaspor yine puan çıkaramadı

 

Torku Konyaspor, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçta yine puan çıkaramadı.

Daha önce sarı-lacivertlilerle deplasmanda oynadığı 14 maçı da kaybeden yeşil-beyazlılar, İstanbul'dan yine puansız ayrıldı.

Torku Konyaspor, ligdeki galibiyet hasretini de 3 maça çıkardı. Yeşil-beyazlılar, ligin 8. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yendikten sonra İstanbul Başakşehir (4-0) ve Fenerbahçe'ye (1-0) yenilirken, Gençlerbirliği'yle 0-0 berabere kaldı.

Torku Konyaspor bu mağlubiyetle 16 puanda kaldı.

Öte yandan maçın 44. dakikasında sarı kart gören Torku Konyasporlu Mehmet Uslu, cezalı duruma düştü. Bu sezon 4. sarı kartını gören Mehmet, takımının 12. haftada Eskişehirspor'la oynayacağı maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek.