Bursaspor, Fenerbahçe’nin devre arası transfer listesinde ilk sırada yer alan genç yıldız Ozan Tufan’ı elinde tutmak için harekete geçti. Yeşil-beyazlı yönetimin yıldız ismin aldığı ücrette iyileştirme yapacağı öğrenildi.

Bursaspor, sarı-lacivertli kulübün uzun süredir gündeminde yer alan ve devre arasında resmi teklifi yapmak için hazırlandığı Ozan Tufan’ı elinde tutmak için harekete geçti. Yakın çevresine, ‘Kulüpler anlaşırsa, Fenerbahçe’de forma giyerim’ dediği iddia edilen yıldız oyuncunun aldığı 10 bin TL aylık ve 10 bin TL maç başı ücretinde artış yapmaya hazırlanan Bursaspor yönetimi, genç oyuncuyu elinden kaçırmak istemiyor.

TAKIMIN EN AZ MAAŞLI FUTBOLCUSU

Ocak ayında 2015 yılında sona erecek olan sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan Tufan, yıllık 100 bin TL peşinat, 10 bin TL aylık ve 10 bin TL maç başı ücrete imza atmıştı. A Milli Takım formasıyla Danimarka’ya attığı golle gündeme gelen genç oyuncu Ozan Tufan, Bursaspor’da en az maaş alan futbolcu konumunda bulunuyor.

“OZAN TUFAN UFAK MACERALAR ARAYACAKTIR”

Yıldız oyuncu hakkında çıkan transfer haberleri üzerine İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, “Ozan Tufan bizim oyuncumuz. Altyapımızdan yetişti ve hala kontratı devam ediyor. Yetenekli bir oyuncu ve elbette ufak maceralar arayacaktır. Ancak ne kendisine ne de kulübe resmi bir teklif olmadı" dedi.

“YAKIN ZAMANDA İYİLEŞTİRME YAPILACAK”

Yakın zaman içerisinde milli oyuncunun aldığı ücretlere iyileştirme yapılacağını dile getiren Başkan Bölükbaşı, "Kulübümüz açısından gelecek vaadeden bir oyuncu. Kendisi bizden ayrılmak istemediği sürece zorla gönderecek değiliz. Kısa bir süre içerisinde aldığı ücretlere iyileştirme yapacağız" diye konuştu.

"BİZDEN KORKTUKLARI İÇİN BU HABERLER ÇIKIYOR"

Teknik ekip ve oyuncu kadrosu olarak üst düzeyde olduklarını belirten Başkan Recep Bölükbaşı, "Diğer kulüplerin artık bizden korktuklarına eminim. Tüm üst düzey başarı gösteren oyuncularımız hakkında yalan, yanlış haberler çıkararak moral bozukluğu oluşturmaya çalışıyorlar. Çok üst düzey derecede ücret teklif edilmedikçe ve oyuncularımız bu transferleri onaylamadığı sürece bizde satılık oyuncu yok. Resmi bir teklif gelmediği sürece bunların konuşması çok saçma. Bunları yayınlayan basın kaynakları bu tür haberleri nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Biz kulübün içerisindeyiz bize ya da oyunculara gelen resmi bir şey yok" şeklinde konuştu.

“UEFA’DAN ALDIĞIMIZ CEZAYI FIRSAT SANIYORLAR"

31 Ocak’a kadar 30 milyon Euro civarında bir ödeme yapmaları gerektiğini hatırlatan Başkan Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanırım diğer kulüpler bizim cezamızı fırsat olarak görüyorlar ancak biz Bursaspor’uz ve elimizdeki oyuncular çok değerli. Biz zor duruma düştük diye oyuncularımız satacak değiliz. Elbet bir çıkış yolu bulacağız. Onların yaptığı şey, ortaya bir transfer haberi atalım. Oyuncuları satma psikolojisine yönlendirip, zor durumdan da istifade edip oyuncuları kapalım. Böyle bir şey yok, olmayacakta."