CENEVRE (AA) - FIFA Temyiz Kurulu, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ve görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin sekizer yıllık futboldan men cezalarını altışar yıla indirdi.

FIFA'dan yapılan açıklamada, Platini ve Blatter'in sekizer yıllık futboldan men cezalarının kaldırılmasına yönelik itirazlarının, yapılan toplantının ardından Temyiz Kurulu tarafından reddedildiği, hafifletici unsurların göz önüne alınmasının ardından cezaların altışar yıla indirildiği ifade edildi.

Açıklamada, kararın hediye teklif etmek ve kabul etmek, genel kuralları çiğnemek ve çıkar çatışması gerekçeleriyle taraflara verildiği bildirildi.

Platini ve Blatter'e yöneltilen rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarının hala kanıtlanmaması gerekçesiyle ömür boyu ceza almaları yönündeki talep ise reddedildi.

FIFA, Platini'nin 8 Ekim 2015'den başlayarak 6 yıl boyunca uluslararası ve ulusal düzeyde tüm futbol organizasyonlarından men edilmesine ve 80 bin İsviçre frangı ceza ödemesine, Blatter'in de 8 Ekim 2015'den itibaren 6 yıl boyunca uluslararası ve ulusal düzeyde tüm futbol organizasyonlarından men edilmesine ve 50 bin İsviçre frangı ceza ödemesine karar verdi.

Muhabir: Fatih Erel