2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı voleybol il temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullararasıGençler voleybol il birinciliği müsabakaları Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi. Katılımın yüksek olduğu müsabakalara sekiz erkek takımı ve sekiz kız takımı olmak üzere toplam on altı okul katıldı.

Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen ve dört gün süren gençler voleybol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular okullarını en iyi şekilde temsil etmek ve il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken, takımlar arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu. Müsabakanın kızlar kategorisinde şampiyonluk ipini Akçaşehir Lisesi göğüslerken erkekler kategorisinde ise bu isim Karaman Lisesi oldu. Mücadelenin ve çekişmenin üst seviyede olduğu karşılaşmaları izlemeye gelen sporseverler voleybola doydu.

Dört gün süren ve heyecanın bir an olsun eksilmediği müsabakalarda kızlar kategorisinde şampiyon olan Akçaşehir Lisesi eski başarılı günlerine tekrar döndüğünün sinyalini verdi. Erkekler kategorisin de final müsabakasında karşı karşıya gelen Bifa Anadolu Lisesi ve Karaman Lisesi’nin şampiyonluk mücadeleleri nefesleri kesti. Karaman Lisesi’nin yetenekli oyuncularından Devran Şahin’in bulduğu sayılarla öne geçen Karaman Lisesi şampiyonluğa şapka çıkaran takım oldu. Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar il dışında yapılacak olan gençler voleybol grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.

Gençler voleybol il birinciliği müsabakalarına katılımın yoğun olduğunu ifade eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,’’ Kızlar ve erkekler kategorisinde şampiyon olan takımlarımız Akçaşehir Lisesi ve Karaman Lisesiil dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Müsabakaların çekişmeli ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Kısacık, tüm sporcularımızı gösterdikleri performans, mücadele ve centilmenliklerinden dolayı kutluyor, gruplara gidecek takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akyar ve Okul Sporları İl Tertip Komitesi Üyesi Yaşar Çalışkan tarafından verildi.

Müsabakalar sonunda kızlar ve erkekler kategorisinde dereceye takımlar ise;

Kızlar

1.       Akçaşehir Ç.P.L.

2.       Karaman Spor Lisesi

3.       Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi

4.       Karaman Kız Meslek Lisesi

 Erkekler

1.       Karaman Lisesi

2.       Karaman Bifa Anadolu Lisesi

3.       Karaman Spor Lisesi

4.       Karaman İmam Hatip Lisesi

HABER MERKEZİ