2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları il temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Yıldız (kız-erkek) Voleybol Müsabakaları 14 okulun katılımı ile Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda başladı.
Müsabakaların ilk karşılaşmasında Yıldız Kızlar kategorisinde İstiklal Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim Ortaokulunu 3-0 mağlup etti. Kemal Reis Ortaokulu ile Zübeyde Hanım Ortaokulu arasında oynanan diğer maçta ise, Kemal Reis Ortaokulu rakibini 3-2 mağlup etti.
Müsabakalar daha keyifli hale gelecek
Okul Sporları faaliyetlerinde katılımın arttığını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, '’ Okullararası müsabakalara katılan okul sayısının artması müsabakaları daha da heyecan verici hale getirecektir. Müsabakalara daha fazla okulun katılmasıyla maçlar sporcular için daha zorlu ve keyifli bir hale gelecek.
Yetenekli sporcular keşfediliyor
Yaptığımız bu tarz müsabakalarda İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan antrenörleri de görevlendiriyoruz. Amacımız, müsabakalarda mücadele eden yetenekli sporcuları keşfetmek. Tespit edilen sporcular kendisinin ve ailelerinin isteği ile bünyemizde görev yapan antrenörler tarafından yetiştiriliyor’’ dedi.
İl Müdürü Kısacık son olarak, ‘’Müsabakalarda mücadele eden takımlara başarılar diliyor, müsabakaların centilmence geçmesini diliyorum' şeklinde konuştu.
Oynanan ilk gün maç sonuçları ise;
-          İstiklal Ortaokulu – Yavuz Sultan Selim Ortaokulu (3-0)
-          Kemal Reis Ortaokulu – Zübeyde Hanım Ortaokulu (3-2)
-          Akçaşehir Ortaokulu – Özel Gevher Hatun Ortaokulu (3-0)
-          Anafartalar Ortaokulu – Yunus Emre Ortaokulu (0-3 )