Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası yarı final maçında Adana ASKİ, Mersin Büyükşehir Bediyesi’ni 73-58 yenerek ikinci finalist oldu. Bu sonuçla Pazar günü Adana ASKİ ile Fenerbahçe finalde karşı karşıya gelecek.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, maçın ilk yarısında sergiledikleri basketbolu ikinci yarıda sergileyemediklerini belirterek, "İlk yarının sonunda Lacy gereksiz yere hakemlerle konuştu ve teknik faul yedi.Bu bizim oyundan düşmemize neden oldu. İlk yarıda yaptığımız hiçbir şeyi ikinci yarı yapamadık. Rakibimiz çok iyi hazırlanmıştı ve maçı kazanmasını bildi. Rakibimizi kutluyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Tuğba Oral, yarı finalde zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Rakibimizi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Takım arkadaşlarıma ve seyircilerimizi de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ADANA ASKİ CEPHESİ

Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, bu maçın zor geçeceğini maç öncesinden bildiklerini vurgulayarak, "Galatasaray maçından sonra ev sahibi Mersin ile zorlu bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Nitekim maç öyle de oldu. Biz Galatasaray maçından sonra o maçı hemen unutup bu maça odaklanmıştık. Çünkü bu maçı kazanmasak dün kazandığımız maçın hiçbir manası olmayacaktı. Bunu bilerek hazırlandık. Oyun planımızı tamamen ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Çok fazla kontrolü elimizden kaybettiğimizi düşünmüyorum. Biz Avrupa kupasında oynamadığımız için takımımız bu kadar sık maç yapmaya hazır değil. Yarın izin olması bizim için iyi oldu. Bu arada bir jenerasyon idmanı yapıp Fenerbahçe maçına çıkacağız. Artık kupanın bir ucundan tuttuk. Kupayı almak istiyoruz" diye konuştu.

Adana ASKİ’nin oyuncusu Melisa Can da kazandıkları için mutlu olduklarının altını çizerek, "Bütün herkese teşekkür ediyorum. İyi bir oyun oynadık ve farklı kazandık" ifadelerini kullandı.