Furkan Aldemir NBA’deki ilk maçına çıktı. 23 yaşındaki basketbolcunun takımı Philadelphia 76ers, kendi evinde Boston Celtics’e 105-87 mağlup oldu.

NBA’de oynama hedefi doğrultusunda Galatasaray Liv Hospital ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Furkan Aldemir, ilk mücadelesine çıktı. Genç basketbolcu Boston Celtics karşısında 9,5 dakika sahada kalırken, 2 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist üretmeyi başardı.

Ev sahibi takım mücadeleye iyi başlasa da NBA’in güçlü ekiplerinden Celtics oyunun kontrolünü eline almasını bildi. İlk çeyrekte dengeli bir oyun oynanırken, çeyreği Boston Celtics 20-35 önde tamamladı. Philadelphia’nın, ikinci çeyreğe 5 sayılık hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen, Celtics üstünlüğü ele aldı ve devreye 57-38 önde girdi. Oyun üstünlüğünü ikinci devrede de koruyan Celtics sahadan 705-87’lik skorla galip ayrıldı.

NBA’DEKİ 9. TÜRK

Furkan Aldemir, Galatasaray Liv Hospital ile sözleşmesini feshederek, Philadelphia 76ers ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Genç basketbolcu NBA’de forma giyen 9. Türk oyuncu oldu.