Galatasaray Yardımcı Antrenörü Gabriele Pin, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda oynadıkları Arsenal karşılaşmasının kendileri için bir ders olduğunu ve Borussia Dortmund karşısında önemli bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Galatasaray’da yarın oynanacak Borussia Dortmund maçı öncesi basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına sarı-kırmızılı takımın yardımcı antrenörü Gabriele Pin ve Hamit Altıntop katıldı. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli’nin geçirdiği soğuk algınlığı nedeniyle toplantıda yer alamadığı açıklandı.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Gabriele Pin, Dortmund’la oynanacak maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Dortmund karşısında çok önemli bir maça çıkacağız. Çünkü sadece Türkiye’de değil Avrupa basınında yer alan bir maç. En önemlisi de ligde önemli bir galibiyetten geliyoruz. Biz her maç adım adım gelişme göstererek ilerlemek istiyoruz. Arsenal maçının bizim için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Arsenal maçı bizim için bir dersti. Bir takımda sistem olabilir ama daha önemli bir şey var takımın mantalitesi. Bu konuda da her gün çalışarak yeni gelişmeler gösteriyoruz. Her gün birbirini tanıyan, daha da üstüne katan bir grubuz” dedi.

“AVRUPA’DA İYİ İŞLER YAPMIŞ BİR TAKIMA KARŞI OYNAMAK ÖNEMLİ”

Gabriele Pin, son oynanan maçlarda birden fazla sistem denediklerini vurgulayarak, “Son maçlarda birden fazla sistem denedik. Fenerbahçe 10 kişi kaldığında 4-3-2-1 sistemini denedik. Son iki kullandığımız sistemi denemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Takıma denge getirdi ve oyuncular da bu sisteme alıştı. Sistemimiz maçtan maça değişebilir. Avrupa’da son 2-3 senede iyi işler yapmış bir takıma karşı oynamak önemli. Biz kendi maçımızı oynamak istiyoruz ve Dortmund karşısında önemli bir skor elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

ALTINTOP: “ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNADIĞIMIZ 2 MAÇ BİZİ ÜZDÜ”

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop ise yarın oynanacak maçın çok iyi olacağını düşündüğünü ifade ederek, “Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız 2 maç bizi üzdü. Anderletch ile berabere kaldık. Daha sonra Arsenal‘e orada yenildik. Hedefimiz tabii ki turu atlamak. Eğer böyleyse bu maçı almamız gerekiyor. O gücümüz var. Bazı eksiklerimiz var ama o eksiklerimizin de nedeni var. Yeni bir hoca, yeni arkadaşlar. Adaptasyon süreci var. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. 6 hafta boyunca hiç idman kaçırmadım. Takımdan çok ayrı kalmadım. Hoca tercihini başka futbolculardan yana kullandı. Ben o formayı istiyorum. Oynamak istiyorum. Formayı aldığım zaman da bırakmayacağıma inanıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK İYİ FUTBOL OYNAMADIĞIMIZ DOĞRU”

Altıntop, Alman takımı ile karşılaşacak olmanın kendisi için güzel bir durum olduğunu söyleyerek, “Benim için özel bir karşılaşma olacak. Dortmund’un oyun tarzı, hocaları, yönetimi her şeyi çok farklı. Alman takımına karşı oynamak benim için önemli. Oradaki Türkleri sevindirmek istiyoruz. Hedefimiz belli. Son 2 senede tur atlamıştık, bu sene de atlamak istiyoruz. İnşallah güzel bir maç olur. Bir şeyi unutmamak lazım; biz ligde hemen hemen istediğimiz puanları aldık. Balıkesir deplasmanında inanılmaz bir kaza geçirdik. Orada yenilmemiz bizi üzdü. Ama öyle şeyler futbolda olur. Ben bir Türk olarak bile Galatasaray’a ilk geldiğim zaman adaptasyon süreci yaşadım. Yeni bir lige gelmek, yeni bir kültüre gelmek zor iş. Hemen alışılmıyor. Bu süreci doldurmak zaman alıyor. O yüzden hocaya biraz zaman tanımamız lazım. Sneijder dünyada da tanıyor. Hocalarımız uyum içinde olan bir ekibi sahaya sürmeye çalışıyorlar. Eleştirilere hak veriyorum. Çok iyi futbol oynamadığımız doğru. Ben iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum ama yolumuz baya uzun. Lige çok iyi başlayamadığımız doğru ama inşallah sonucu güzel olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZİM TEMELİMİZ TÜRKİYE LİGİ”

Şampiyonlar Ligi’nin önemli olduğunu fakat buraya gitmenin yolunun da Türkiye liginde başarılı olmaktan geçtiğini vurgulayan Hamit Altıntop, “Bizim temelimiz Türkiye ligi. Çünkü ligde başarılı olamazsak Şampiyonlar Ligi’ne katılamayız. Dortmund için de bu geçerli. Allah’ın izniyle Şampiyonlar Ligi müziğinden sonra taraftarımıza çok güzel bir futbol izleteceğiz. İnşallah yarın akşam sahada olurum. Benim için önemli olan takımımın maçı kazanması. Kazandığımız takdirde ben kenarda üzülmem” ifadelerini kullandı.