İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki Torku Konyaspor karşılaşmasını 1-0 kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Müsabakada aradığı golü ancak 84. dakikada Selçuk İnan'la bulabilen sarı-kırmızılı ekip, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Puanını 67'ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan "Cim Bom", rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyecek.

 

- Üst üste 3. maçını da kazandı

 

Ligde geçirdiği sıkıntılı dönemdeki 5 maçında 8 puan yitiren Galatasaray, ardından üst üste 3. maçını da kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

Trabzonspor yenilgisinin ardından sırasıyla Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0) ve Torku Konyaspor'u (1-0) mağlup etmeyi başaran sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yarışında önemli puanlar elde etti.

 

- Gol yine son dakikalarda geldi

 

Galatasaray, sahasında oynadığı bir önceki lig maçı olan Gaziantepspor karşılaşmasında olduğu gibi yine son dakikalarda gelen bir golle kazanmayı başardı.

Gaziantepspor maçını Hakan Balta'nın 85. dakikada gelen kafa golüyle galip tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, Torku Konyaspor maçını ise 84. dakikada Selçuk İnan'ın yine kafayla kaydettiği golün ardından üstün tamamladı.

 

- Sezonun en iyi savunma performansı

 

Torku Konyaspor engelini 1-0'la geçen Galatasaray, üst üste üçüncü lig maçında da kalesinde gol görmeyerek bu sezonki en iyi savunma performansını ortaya koydu.

Ligde üst üste 10 maçta da gol yiyerek oldukça kötü bir savunma performansı ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0) ve Torku Konyaspor (1-0) maçlarında kalesini kapatmayı başararak bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta gol yemedi.

Galatasaray, bu sezon ligde iki kez üst üste iki maçında kalesini kapatabilmişti. İlk hafta Bursaspor (2-0) ve 2. hafta Eskişehirspor (0-0) maçlarını gol yemeden tamamlayan "Cim Bom", 16. haftadaki Beşiktaş ile 17. haftaki Çaykur Rizespor maçlarını da 2-0'lık skorlarla kazanmıştı.

 

- Burak Yılmaz ve Ali Turan saha içinde tartıştı

 

Karşılaşmanın 24. dakikasında Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Torku Konyasporlu Ali Turan saha içinde sert bir şekilde tartıştı.

İki oyuncunun karşı karşıya geldiği bir pozisyonun ardından sinirler gerilirken, Burak Yılmaz ve Ali Turan birbirlerini elleriyle iterek tartışmaya başladı. Araya giren takım arkadaşları Burak ve Ali'yi ayırırken, hakem Barış Şimşek iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

 

- Chedjou sakatlanarak maçı tamamlayamadı

 

Galatasaraylı oyuncu Aurelien Chedjou, maçın 72. dakikasında yaşadığı sakatlığın ardından oyundan çıkmak  zorunda kaldı.

Topun kendisinde olduğu bir pozisyonda bir anda sol baldırını tutan Chedjou, meşin yuvarlağı taca atıp, teknik heyete değişiklik işareti yaptı.

Chedjou'nun müsabakaya devam edememesinin ardından 73. dakikada oyuna Hakan Balta dahil oldu.

 

- Hakem Şimşek önce kırmızı kart verdi, sonra iptal etti

 

Hakem Barış Şimşek, müsabakanın 82. dakikasında yaptığı bir faulün ardından Torku Konyasporlu Selim Ay'a önce çift sarı karttan kırmızı kart gösterirken, ardından bu kararını değiştirdi.

Selim Ay'a sarı kart gösteren Şimşek, oyuncunun ikinci sarı kartı olması nedeniyle kırmızı kartını çıkarırken, daha sonra pozisyon öncesi ofsayt olduğu yönünde yardımcısı tarafından yapılan uyarının ardından bu kararını iptal etti.

 

- Torku Konyaspor'da üç oyuncu cezalı 

 

Torku Konyaspor'da üç oyuncu, gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 24. dakikasında Ali Turan, 43. dakikasında Kenar Özer, 65 .dakikada ise Selim Ay hakem Barış Şimşek'ten gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı oldu. Bu oyuncular, takımlarının ligde Gençlerbirliği ile yapacağı müsabakada oynama şansını yitirdi.