Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında sahasında Arsenal’i konuk ediyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda geride kalan 5 maçta yalnızca 1 puan toplayarak Avrupa’ya veda eden sarı-kırmızılılar, son hafta maçında İngiliz ekibi Arsenal’i konuk ediyor. Türk Telekom Arena’da saat 21.45’de başlayacak olan karşılaşmayı İspanyol hakem David Fernandez Borbalan yönetecek. Bobalan’ın yardımcılıklarını Raul Cabanero Martinez ve Jose Miranda yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Teodoro Sobrino üstlenecek.

HAMZAOĞLU İLK AVRUPA SINAVINDA

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, futbolculuk kariyerinde ilk Avrupa kupası maçına sarı-kırmızılı forma ile 6 Kasım 1991 tarihinde Banik Ostrava takımı karşısında çıkmıştı. Tecrübeli hoca, teknik direktörlük kariyerindeki ilk Avrupa sınavına ise, yine Galatasaray’ın başında çıkacak.

ASLAN 100. GOLÜNÜ ARIYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamalarında bugüne dek rakip fileleri 99 kez havalandıran Aslan, İngiliz rakibine 1 gol atması halinde bu alanda ‘dalya’ diyecek.

MUSLERA VE CHEDJOU DİNLENDİRİLDİ

Teknik patron Hamza Hamzaoğlu, İngiliz ekibi karşısında kaleci Muslera ve Chedjou’yu dinlendirdi. Sarı-kırmızılılarda, 25 kişilik devler ligi kadrosunda ismi yer almayan Sabri Sarıoğlu ile cezalı olan Selçuk İnan ise, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılılar, Arsenal karşısında şu 11 ile sahada olacak:

"Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut."

ARSENAL’İN 11’İNDE 2 İNGİLİZ

Öte yandan İngiliz ekibinin Galatasaray karşısında çıkacağı ilk 11’inde sadece 2 İngiliz oyuncunun yer alması dikkat çekti. 19 yaşındaki Chambers ve 21 yaşındaki Chamberlain Arsenal adına sahada olacak 2 İngiliz oyuncu.

Arsenal, Galatasaray karşısında şu 11 ile sahada olacak:

"Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin, Chamberlain, Flamini, Ramsey, Campbell, Podolski, Sanogo."

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Avrupa’ya erken veda eden Galatasaray’da, sarı-kırmızılı taraftarlarda ‘prestij’ karşılaşmasına ilgi göstermedi. Tribünlerin büyük bir bölümünün boş olduğu gözlendi.