Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal’e 4-1 mağlup oldu ve devler liginden mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oynana oyundan memnun olduğunu dile getirerek, "Maça iyi başlamadık. Erken gol yeyince dengeler bozuldu. İlk yarı oynamamız gereken oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı dengeli bir şekilde oyunun hakimi olduk. Pozisyon bulduk ancak gol atmakta zorlandık. 4-1 gibi net bir skorla mağlup olduk. Maçı kaybettik. İkinci yarıdaki oyun bizi umutlandırdı. Arkadaşlarımın mücadelesinden dolayı onları tebrik ediyorum. Oyundan memnunum sadece skor mutlu etmedi" dedi.

Artık kupa maçlarına ve lige odaklanacaklarını aktaran Hamzaoğlu, "Şampiyonlar Ligi bitti. Türkiye Kupası ve lig kaldı. Oyunu pekiştirerek iyi bir seviyeye çekerek, güçlü ve koşan bir takım olacağız. Ligdeki diğer rakiplerimiz kadar iddialıyız" şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu, Muslera’nın yerine Sinan Bolat’ı tercih etmesinin sorulması üzerine, "Kupa maçlarında Sinan’ı tercih ettik. Bu maçta da iddiamız olmadığı için onu tercih ettik. Sinan’ın mukavelesinde ilk yarıda 5 maç oynaması gerekiyor diye madde vardı onu tamamladık" yanıtında bulundu.

Arsene Wenger’in Sneijder hakkındaki olumlu yorumlarının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben de Sneijder’in performansından memnunum. Ancak diğer oyuncularımın performansını da gözardı edemem. Sneijder takım kaptanı olarak çıktığı maçta üzereni düşeni en iyisini yaptı" diye konuştu.

ARSENAL CEPHESİ

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ise, iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Karşılaşmadan memnunum. Ofansif anlamda çok iyiydik. İlk yarıda güzel goller bulduk. Genel performanstan memnunum" dedi.

Wenger, futbolcusu Ramsey’i ise bacağındaki hassasiyet yüzünden oynatmadığını söyledi.

Basın mensuplarının Galatasaray karşısına iki farklı teknik direktör yönetirken çıktıklarının sorulması üzerine Wenger, "İlk antrenör de iki geri oyuncuyla oynadı. Bu sefer 4-2-3-1 sistemiyle oynadı Galatasaray. İki maçta da önemli olan gücümüzdü" şeklinde konuştu.

Medyada yer alan Joel Campbell’in Galatasaray’a transfer olacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, "Öyle bir şeyden haberim yok. Campbell ile mutluyuz. Kendisi bizimle beraber kalacak" açıklamasında bulundu.