İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişiklikler dikkati çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynanılan Fenerbahçe derbisinin ilk 11'inde 6 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Fenerbahçe derbisini ilk 11'inde yer alan isimlerden, sarı kart cezalısı Wesley Sneijder ile sakat olan Lionel Carole'ün dışında, Bilal Kısa, Umut Bulut ve Hakan Balta yedekler arasında yer alırken, Aureline Chedjou ise kadroda yer almadı.

Sarı-kırmızılı teknik adam, bu oyucuların yerine Jem Paul Karacan, Burak Yılmaz, Semih Kaya, Olcan Adın, Jason Denayer ve Emre Çolak'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Denayer, Olcan Adın, Selçuk İnan, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Emre Çolak, Podolski ve Burak Yılmaz 11'i ile başayan "Cim Bom"un yedeklerinde ise Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Sinan Gümüş, Hakan Balta, Koray Günter ve Tarık Çamdal yer aldı.

 

- Burak Yılmaz yeniden 11'e döndü

 

Burak Yılmaz, Süper Lig'in 5. haftasındaki Trabzonspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından 5 maç  sonra yeniden 11'e döndü.

Eskişehirspor karşılaşmasının başlangıç kadrosunda yer alan Burak, 8. haftadaki Gençlerbirliği ve 9. haftadaki Fenerahçe maçlarında ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

 

- Olcan Adın formayı kaptı

 

Geride kalan haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'a beraberliği getiren golü kaydeden Olcan Adın, Eskişehirspor karşısında da sahada yerini aldı.

Carole'ün sakatlığı sonrası ikinci yarıda oyuna dahil olduğu derbide sergilediği futbol ve attığı golle alkış alan Olcan, ligde 6 müsabaka aradan sonra kendisine 11'de yer bulmuş oldu.

Son olarak 4. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçına 11'de başlayan Olcan, 7. haftadaki Medipol Başakşehir maçının son dakikasında forma giymiş, son oynana Fenerbahçe derbisinde de Carole'ün sakatlığı sonrası forma şansı yakalamıştı.

 

 

- Savunmanın göbeği değişti

 

Sarı-kırmızılı ekipte son 4 resmi maçta birlikte oynayan Hakan Balta-Aureline Chedjou ikilisi, savunmanın göbeğindeki yerlerini Eskişehirspor maçında kaybettiler.

Ligde Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica maçlarında birlikte görev alan Hakan Balta ve Chedjou, Eskişehirspor mücadelesinde formayı Semih Kaya-Jason Denayer ikilisine devretti.

Semih Kaya, ligde 3 maç aradan sonra yeniden formasına kavuşurken, Denayer ise sakatlık yaşadığı Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından ligde 2, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 maç kaçırdıktan sonra sahalara dönmüş oldu.

 

- Jem Paul Karacan ilk kez 11'de

 

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Jem Paul Karacan, Eskişehirspor maçının başlangıç kadrosunda yer alarak ilk kez 11'e girdi.

Genç oyucu, daha önce sadece 6. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girerek süre almış ve 18 dakika sahada kalmıştı.

 

- Rodriguez riske edilmedi

 

Sarı-kırmızılı takımın İspanyol oyuncusu Jose Rodriguez, hafif sakatlığı nedeniyle riske edilmeyerek Eskişehirspor maçının kadrosuna alınmadı.

Galatasaray'ın dün akşam yaptığı son çalışmada hafif bir sakatlık geçiren Rodriguez'e, sağlık ekibinin görüşü doğrultusunda Eskişehirspor karşılaşmasının kadrosunda yer verilmedi.

 

- Tribünler boş kaldı

 

Galatasaray-Eskişehirspor karşılaşmasında Türk TElekom Arena'nın tribünleri büyük ölçüde boş kaldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, ligde Gençlerbirliği ile yapılan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, karşılaşmayı kala arkası tribünlerde izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası, bu bölümler doldurulamadı.

Hafta içi olması nedeniyle taraftarın ilgisinin de düşük olması nedeniyle statta önemli boşlukları dikkati çekti.

Öte yandan, müsabakayı yaklaşık 250 Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

 

- Hamzaoğlu, Galatasaay'la 50. resmi maçında

 

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor müsabakasıyla, takımının başında 50. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın başına 2014 yılı aralık ayında geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 4 farklı kulvarda 49 müsabakayı geride bıraktı.

Sarı-kırmızılı ekip, Hamzaoğlu idaresinde bugüne kadar Spor Toto Süper Lig'de 32, Ziraat Türkiye Kupası'nda 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve TFF Süper Kupa'da da 1 karşılaşma oynadı.

Geride kalan yaklaşık 11 aylık dönemde Galatasaray'la, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da 1'er şampiyonluk yaşayarak önemli başarılar kazanan Hamzaoğlu'nun geride kalan 49 maçtaki performansı şöyle oldu:

 Organizasyon   O   G   B   M   A   Y   Süper Lig   32   22   7   3   65   30   Türkiye Kupası   12    8   1   3   37   15   Şampiyonlar Ligi    4    1   1   2    5    9   TFF Süper Kupa    1    1   -    -     1    -   Toplam   49   32   9   8   108   54