Galatasaray, yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile çıkacağı ilk lig maçında sahadan 3 puan ile ayrılarak çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

İtalyan teknik adam Cesare Prandelli’nin görevden alınmasının ardından sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik direktörü olan Hamza Hamzaoğlu, takımının başında ilk Spor Toto Süper Lig karşılaşmasına Akhisar Belediyespor karşısında çıkıyor. Yarın saat 21.45’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da başlayacak olan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu, Asım Yusuf Öz yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mesut Carık.

5. RANDEVU

İki ekip, yarın oynanacak karşılaşma ile birlikte 5. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 4 karşılaşmanın 3’ünde sarı-kırmızılı ekip sahadan galibiyet ile ayrılırken, 1 karşılaşmada ise Akhisar Belediyespor gülen taraf oldu. Bu karşılaşmalarda Galatasaray, rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü.

İki ekip arasında bugüne dek oynanan 4 karşılaşma ve alınan sonuçlar şöyle:

(2013-2014) Galatasaray 6-1 Akhisar Belediyespor

(2013-2014) Akhisar Belediyespor 2-1 Galatasaray

(2012-2013) Akhisar Belediyespor 1-2 Galatasaray

(2012-2013) Galatasaray 3-0 Akhisar Belediyespor

ASLAN HAMZAOĞLU İLE ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYOR

Ligde geçtiğimiz hafta Gaziantepspor ile karşılaşan Galatasaray’da, Prandelli’nin görevden alınmasının ardından mücadeleye takımın başında Claudio Taffarel çıkmıştı. Bu karşılaşmanın son dakikalarında Burak Yılmaz’ın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, galibiyet sayısını 7’ye yükselterek Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Aslan, yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile çıkacağı ilk lig maçı olan Akhisar Belediyespor engelini kayıpsız geçerek galibiyet serisini yakalamak istiyor. Tecrübeli teknik adam takımın başında ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişehirspor ile oynanan mücadelede çıkmıştı. Bu karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, sahadan 4-2’lik üstünlükle ayrıldı.

LİGİN GOL KRALI SUSKUN

Ege temsilcisinin Yunan golcüsü Theofanis Gekas, bu sezon attığı 9 golle ligde gol krallığında ilk sırada yer alırken, son oynanan 3 karşılaşmada ise rakip fileleri havalandıramadı. En son 8. haftada Trabzonspor ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada bordo-mavililere karşı golünü atan Gekas, bu karşılaşmanın ardından çıktığı Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu ve Konyaspor maçlarında rakip fileleri havalandıramadı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Öte yandan Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Akhisar Belediyespor, ligde son 5 haftada galibiyet yüzü görmedi. En son 6. haftada oynanan Kasımpaşa maçında sahadan 3 puan ile ayrılan Ege temsilcisi, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 5 mücadelede 2 mağlubiyet, 3 beraberlik elde etti. Yeşil-siyahlılar, ligin geride kalan 11 haftasında 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 16 puan toplayarak 8. sırada yer aldı.